Агентство з працевлаштування за кордоном – на що звернути увагу при виборі?®

Автор Галина Шподарева

Виїзд на роботу в Західну Європу пов’язаний з необхідністю знайти відповідного роботодавця, а також виконати безліч формальностей. Агентство з працевлаштування за кордоном – чудовий варіант для людей, які хочуть полегшити собі цю задачу. Але пам’ятайте, що до вибору агентства слід підходити уважно. Це можна зробити сміливо, якщо ви знаєте, на що звернути увагу при виборі агентства з працевлаштування за кордоном.

Агенція працевлаштування за кордоном – чи воно потрібно?

Для початку варто відповісти на питання, чи є залучення агентства з працевлаштування за кордоном хорошою ідеєю. Це часто викликає сумніви, оскільки самостійне працевлаштування може бути пов’язане з трохи вищим заробітком. Однак це не завжди так, адже знайшовши хороше агентство з працевлаштування, ви можете розраховувати і на хороший заробіток, і при цьому не брати на себе багато обов’язків. До них, насамперед, відносяться необхідність пошуку роботодавця та вирішення формальних питань. Останні є найважчими, якщо у вас немає досвіду. Необхідно оформити дозвіл на роботу та проживання, а також виконати всі офіційні зобов’язання в даній країні. У цьому вам допоможе агентство з працевлаштування за кордоном, тож коли ви вирішите співпрацювати з такою компанією, вам не доведеться ні про що турбуватися.

Другий аспект полягає в тому, що самостійно знайти роботодавця в чужій країні дуже складно, а завдяки професійним агентствам це виявляється порівняно легко. Таким чином, часто можна починати роботу майже відразу.

Агентство з працевлаштування за кордоном – що найважливіше?

Вибираючи співпрацю з агентством з працевлаштування за кордоном, в першу чергу варто керуватися його репутацією. Таке агентство має функціонувати цілком законно з відповідними повноваженнями та бути зареєстрованим як компанія. Усю інформацію про нього має бути легко знайти в Інтернеті та всіх реєстрах. Крім того, компанія повинна користуватися хорошими відгуками співробітників. Це стосується як працівників, призначених для роботи за кордоном, так і компаній-партнерів. Якщо відгуки позитивні, можна сподіватися на краще.

Агентство з працевлаштування та різні форми працевлаштування

На ринку агентств працевлаштування за кордоном багато, і кожне з них має дещо інший формат роботи. Починаючи співпрацю з конкретною компанією, варто звернути на це увагу. Перш за все, ви повинні перевірити, чи отримаєте ви договір, коли прийдете на роботу. Це має бути юридичний договір, який відповідає характеристикам роботи. Залежно від формату діяльності це може бути договір безпосередньо з агентством з працевлаштування або договір з роботодавцем. Завжди на початку потрібно перевірити, як це буде формально виглядати. Слід уникати агентств, які пропонують роботу без будь-якого договору. Тільки він є гарантом безпеки для працівника. Це стосується як самих особливостей найму, так і того, на яких умовах і за якими ставками ви будете працювати. У договорі повинно бути все, що прийнято на місцевому ринку праці.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше