Як технології змінюють освіту®

Автор Галина Шподарева

Сьогодні все більше людей розуміють, що навчання протягом усього життя є єдиним шляхом розвитку. А технології будуть сполучною ланкою у цих процесах.

Використовуючи новітні технології, школи та університети зможуть вийти на межі закладів та охопити бажаючих навчатись і вже не важливо чи то є учень, чи то студент вищого навчального закладу.

Процес починається з впровадження багаторівневого онлайн-навчання, воно забезпечує гнучкість та доступність. Це, у свою чергу, дозволить учням освоювати більш різноманітні навчальні програми, перш ніж розпочати здобуття вищої освіти. Технологічні формати, наприклад, оптимізовані для мобільних пристроїв навчальні курси, дозволяють учню отримувати знання там, де він знаходиться. Таким чином, це допомагає адаптуватися до нового навчального середовища або відновити навчання після тривалої перерви. Наступний рівень – коли школи або університети використовують адаптивні методики на основі штучного інтелекту, щоб персоналізувати освіту для мільйонів людей та підвищити її якість.

Глобальне завдання – підвищення доступності вищої освіти у всьому світі. Школи та університети можуть стати епіцентром реформ освіти. За допомогою технологій вони можуть поєднувати зусилля та створити спільну навчальну екосистему, а також доповнити свої власні програми найкращими курсами від інших навчальних закладів.

Віртуальна та доповнена реальність

Викладачі шкіл та університетів, репетитори та віддалені вчителі сьогодні допомагають зібрати потрібні знання у голові учня. Але вони вже користуються електронними помічниками. Купивши планшет та завантаживши в нього додаток людина майбутнього зможе не розлучатися зі своїм приватним викладачем. Сучасні послуги віддаленого навчання також змінюються впроваджуючи нові технології.

Сьогодні це технології віртуальної та доповненої реальності, голографічні 3D-інтерфейси та інші винаходи сучасності. Команда AR_Book створила спеціальну платформу для вчителів та учнів і вже зараз доступно більше 270 експериментів українською та англійською мовами. Загальна кількість матеріалу становить більше 34 годин, що дорівнює подорожі із Києва до Барселони. Розробники впевнені, що дуже скоро платформа стане невід’ємною частиною процесу навчання.

Для того щоб дізнатись більше про переваги використання платформи, завітайте на сайт https://arbook.info/

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше