Як зробити бетон своїми руками®

Автор Галина Шподарева

Бетон – це матеріал необхідний у процесі будівництва різних будівель та споруд. Великі будівельні фірми роблять бетон самі або замовляють доставку у підприємств. Тому найпопулярнішим запитом в інтернеті є бетон Івано-Франківськ. Звичайна людина не має такої можливості. Тому важливо знати, як зробити бетон своїми руками. Насправді, нічого складного в цьому процесі немає. Для виготовлення бетону вручну необхідно вибрати потрібні компоненти та бути уважним у дотриманні пропорцій.

Які компоненти потрібні для виготовлення бетонної суміші?

  1. Пісок

Пісок є дрібним заповнювачем і потрібний для створення бетонної суміші. Необхідний матеріал, що відповідає ДСТУ без мулистих та глинистих включень. Найкраще використовувати кар’єрні промитий або річковий пісок. Від якості піску залежить такий важливий параметр як бетон ціна за куб.

2. Цемент

Цемент є в’яжучою речовиною і від якості залежить якість бетонної суміші. Потрібно суворо дотримуватись умов його зберігання. Але варто пам’ятати, що довше цемент на зберіганні, тим більше псуються його показники, навіть у тих випадках, коли дотримуються необхідні умови для зберігання. Категорично не рекомендується зберігати цемент у вогкості. Матеріал має бути сухим перед початком робіт.

3. Вода

Для отримання готової суміші потрібна велика кількість води. Вода має бути гарної якості. Небажано брати воду з річки чи озера. Ідеальний варіант – вода зі свердловини.

4. Спеціальні добавки

Пластичність бетону можна регулювати за допомогою спеціальних добавок, що складаються із спеціальних армуючих волокон. Добавки дозволяють підвищити якість готової бетонної суміші.

Для приготування якісного бетону важливо правильно дотримуватися пропорцій його компонентів. Від співвідношення пропорцій цементу, піску, води та спеціальних добавок залежить марка бетону.

Як приготувати вручну бетонний розчин?

Для приготування бетонного розчину своїми руками вам знадобиться велика ємність бажано з металу, звичайна лопата, відра та знаряддя перемішування матеріалу. Отже, металеву ємність (можна використовувати звичайне корито) засипають пісок, цемент і спеціальні добавки в необхідних пропорціях, потім лопатою акуратно перемішують до виникнення однорідної маси і заливають в суміш 65-70% від необхідної кількості води. Після утворення суміші перевіряють її густоту та доливають, якщо це потрібно, ще певну кількість води. Готова суміш повинна повільно сповзати з лопати без розшарування матеріалу.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше