У яких сферах можна створити NFT: популярність токенів®

Автор Галина Шподарева

Велика зацікавленість до невзаємозамінних токенів створила справжній бум у світі NFT-мистецтва й колекціонування. Зробити його можна на платформі Binance: для тих, хто любить взаємозамінні токени, тут також можна відстежувати курс біткоїна й торгувати іншою криптовалютою. Тож розберемося з NFT й особливостями його застосування.

У яких сферах можна створити NFT: популярність токенів® 1

Що таке NFT: коротке введення

NFT — це невзаємозамінний токен, він є унікальним і поміняти його на еквівалентний токен неможливо — такого просто не існує. Феномен цієї технології охопив світ. Зараз це не просто цифрові активи для колекціонування. Тепер це цінні активи з різними можливостями для застосування у фізичному й віртуальному просторах.

Розрізняти такі токени можна як:

  • приклад самовираження через цифрове мистецтво;
  • інвестиційний інструмент для діджиталу.

Отже, NFT активно розвивається. І користь його поступово стає вище за рівень звичайних колекційних предметів.

Де застосовують NFT: огляд галузей

Варіантів, як саме використовувати унікальні токени, багато. Їх колекціонують, адже ця галузь у криптопросторі досить розвинена. Декілька сфер, де активно використовують невзаємозамінні токени:

  1. Фінанси — володіння продуктами NFT відкриває перед власниками унікальні фінансові можливості й надає гарні інструменти для збільшення прибутку.
  2. Ігрова індустрія — тут торгівля рідкими цифровими предметами виконує естетичну функцію й має значення для колекціонерів, надаючи паралельно грі нових правил чи можливостей.
  3. Музика — колекціонувати можна не лише зображення, а й аудіо, такий підхід ще непопулярний, проте розв’язав би питання виплат роялті музикантам.
  4. Торгівля — володіння віртуальними картами надає доступ до постійної роботи у блокчейні та можливість мати рідкісні токени як гарну інвестицію.
  5. Логістика — унікальність NFT дозволить побудувати індивідуальні лінії постачання для доставлення продуктів чи медикаментів.

Приклад використання токенів. В Італії бренд взуття кожній парі надав свій NFT. Тож покупці за ним можуть дізнатися, де й коли виготовили цю пару.

Насправді варіантів, як використовувати токен, багато. У метавсесвіті часто використовують аватари з токенів. Вони означають статусність, підтримують загальний дух якогось ком’юніті тощо. Існує окрема монетизація на NFT-мемах. Художник може заробити, перевівши оригінальний жарт у цифровий актив. Вірусність мему, його оригінальність визначать реальну ціну такого продукту. 

Як рахувати цінність токенів?

Цінність NFT загалом залежить від того, що становить собою конкретний токен. Ціноутворення схоже за своїми алгоритмами на встановлення цін на будь-які інші вироби мистецтва. Тож для встановлення остаточної вартості токена враховують:

  • передісторію цифрового продукту;
  • художню цінність;
  • попит авдиторії.

Цінність може залежати від декількох базових показників. Серед них рідкість, користь, матеріальність. Володіння NFT стає одночасно гарною інвестицією та прибутковою корисною ідеєю. Отже, невзаємозамінні токени вже активно підкорюють світ і роблять корисну справу.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше