Як не потрапити в боргову яму, беручи гроші в МФО?®

Автор АТН

Недоліки та переваги мікропозики

Мікропозики давно стали повсякденним явищем в нашому житті. Хтось активно ними користується. Інші старанно уникають, вважаючи умови неприйнятними. Спробуємо об’єктивно розібратися, чим вигідні і чим небезпечні такі «швидкі гроші».

Хто бере мікропозики

Вже з назви зрозуміло, що мікропозика – це кредит на невелику суму. На нього не купиш квартиру, машину, навіть на велику побутову техніку не завжди можна отримати потрібну суму. Мікропозики найчастіше беруть для того, щоб вирішити актуальну фінансову проблему – повернути борг, придбати потрібний для роботи інструмент або техніку, медичні товари або заплатити за рахунками, якщо не вийшло правильно спланувати бюджет.

Переваги мікрокредитів

Головне достоїнство таких кредитів – простота їх отримання. Найчастіше для отримання мікропозики досить тільки паспорта та ІПН.

Взяти позику на невелику суму можуть люди не тільки з хорошим, офіційно підтвердженим достатком, а й пенсіонери, студенти, ті, хто офіційно не працевлаштований (але це зовсім не означає, що у нього немає доходу).

На відміну від звичайного кредиту мікропозика схвалюється і видається найчастіше в день звернення. Це важливо, коли гроші потрібні терміново.

І нарешті, отримати кошти можна як готівкою, так і переказом на вашу банківську картку.

Недоліки мікрокредитів

Вони, звичайно, теж є. Перш за все, це підвищена ставка кредитування. Якщо першу позику багато компаній готові видати на короткий термін і під нульовий відсоток (так, таке теж можливо), то надалі ставка становить 1-2 відсотки в день.

Дуже важливо виплачувати мікрокредити у встановлені терміни. Пені та штрафи за невелике прострочення можуть набігати істотні.

І як ми вже писали вище, мікропозика – це саме «мікро» «позика», тобто в борг вийде взяти не дуже велику суму і найчастіше на невеликий термін – кілька тижнів або місяців. Розтягнути виплати на пару років навряд чи вийде.

Як підібрати найбільш вигідний варіант мікрокредиту

Як і у випадку з будь-яким іншим кредитом, подумайте чи дійсно він потрібен, чи не можна обійтися без нього – і якщо немає, то прорахуйте свої можливості щодо виплати боргу. Можливо, якщо мова йде про термінову важливу покупку, і ви впевнені, що через кілька днів ви, наприклад, отримаєте зарплату – то мікрокредит, дійсно, ваш вихід зі скрутного становища.

Не варто бігти за грошима в першу-ліпшу МФО. Зайдіть в інтернет, почитайте відгуки інших користувачів, пошукайте назву організації в новинах. Більшість компаній, що надають мікропозики, давно мають свої сайти, де можна докладніше почитати про умови кредитів, а також дізнатися про вигідні акції,– рекомендує Артем Мірошніченко, фінансовий експерт.

Також для зручності можна скористатися сучасними способами пошуку і знайти найбільш вигідні кредити, використовуючи спеціальні сервіси, наприклад Nominal.com.ua.

На порталі, в одному місці, зібрана актуальна інформація по мікрозаймовим організаціям, для ознайомлення з умовами позик та змоги обрати для себе відповідну пропозицію – кредит на карту або кредит готівкою на Номіналі.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше