5 років позбавлення волі та конфіскація майна: засуджено одну з керівниць окупаційної адміністрації Ізюмського району

Автор Галина Шподарева

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини 44-річної мешканки Ізюмського району Харківської області, яка співпрацювала з ворогом. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Колаборанткою виявилася колишня очільниця створеного окупантами «Савинского территориального отдела Изюмской военно-гражданской администрации». До війни вона працювала у місцевому будинку культури.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали зловмисницю в середині грудня під час стабілізаційних заходів на деокупованих територіях Харківської області.

За матеріалами судового розгляду, у червні, на початку своєї колабораційної «кар’єри», жінка зайняла посаду так званого «помощника начальника отдела с. Морозовка» в окупаційній адміністрації держави-агресора. На цій посаді вона збирала для окупантів списки та паспортні дані місцевих мешканців.

У серпні ворожа поплічниця пішла на підвищення і стала «начальником Савинского териториального отдела Изюмской ВГА». Очоливши відділ, жінка безпосередньо брала участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади та займалась оформленням працівників, які були готові співпрацювати з ворогом.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винною 44-річну жінку в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування строком на 10 років, з конфіскацією майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Ізюмського райуправління поліції за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури.

5 років позбавлення волі та конфіскація майна: засуджено одну з керівниць окупаційної адміністрації Ізюмського району 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше