Арештовано корпоративні права двох росіян та юрособи з білорусі, які є засновниками підприємств на території Харкова та області

Автор Галина Шподарева

Київський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокурора Харківської обласної прокуратури та наклав арешт на корпоративні права громадян рф та юридичної особи з республіки білорусь на загальну суму близько 2,5 млн гривень.

За даними слідства, єдиним засновником ТОВ у с. Циркуни є громадянин рф з Ростовської області. У грошовому еквіваленті його 100% частка у статутному капіталі дорівнює 1 млн гривень.

Ще один росіянин є також єдиним засновником ТОВ у смт Пісочин. Його вклад сягає 700 тис. гривень.

В одному з підприємств Харкова, розташованому по проспекту Науки, прокурори виявили білоруський слід. Єдиним засновником є ТОВ з м. Мінськ Республіки Білорусь. Статутна частка у капіталі дорівнює близько 720 тис. гривень.

Громадяни рф та ТОВ з білорусі отримують в Україні прибуток від господарської діяльності ТОВ і сплачують податки до державних бюджетів цих держав.

Також існує значний ризик прийняття рішень керівництвом щодо подальшого забезпечення на території України провадження господарської діяльності у взаємодії з рф та білоруссю.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Наразі триває передача майна в АРМА.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше