Харківські артисти встановили рекорд України, допомагаючи евакуйованим дітям

Автор Галина Шподарева

Масштабний волонтерський творчий проєкт «Повернемо дитинство в Україну» за участі харківського театру встановив національний рекорд України.

Як повідомили у Департаменті культури, у рамках ініціативи пройшла найбільша кількість заходів міжнародного волонтерського туру на підтримку постраждалих від війни та евакуйованих дітей.

Так, під час гастролей трьома країнами Європи команда театру «Діти майбутнього» подарувала свято 9007 дітям, які опинилися в евакуації. Тур тривав з 20 лютого по 3 березня за маршрутом: Польща (Краків), Німеччина (Леверкузен, Берлін, Нюрнберг, Мюнхен), Словаччина (Кошице, Прешов). Крім виступів, у Берліні організували антивоєнний мітинг перед російським посольством, у якому взяли участь понад 7 тис. осіб, 5 тис. з яких – німці.

«За цифрами показників цього національного рекорду стоїть велика праця та ентузіазм команди театру «Діти майбутнього», керівника проєкту та режисера театру Альони Ніколайчук-Ярової. Це результат об’єднаних зусиль волонтерів, громадських організацій, представників ЗМІ та небайдужих людей. Яскраві виступи, захоплюючі анімаційні програми, розважальні заходи з метою психологічного розвантаження дітей – цей проєкт дійсно став вибухом творчості», – зазначили організатори.

Ініціативу «Повернемо дитинство в Україну» реалізували за сприяння Департаменту культури Харківської міської ради та Департаменту культури ХОВА.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше