На Харківщині бізнесмени розводили рибу у незаконно зайнятому водосховищі вартістю понад 750 мільйонів

Автор Галина Шподарева

Суд задовольнив позовну заяву Куп’янської окружної прокуратури в інтересах Харківської обласної державної адміністрації та органу місцевого самоврядування до приватного підприємства про звільнення водного об’єкта площею 410 га разом із зайнятими ним земельними ділянками вартістю понад 750 млн грн та повернення їх у відання держави.

Встановлено, що підприємством тривалий час використовується водосховище у Куп’янському районі для рибогосподарських потреб лише на підставі Режиму рибогосподарської експлуатації водойм та дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів.

При цьому право користування водосховищем та земельними ділянками, на яких воно розташовано, відповідачем не набуто та не зареєстровано.

Отже, не маючи договорів оренди, підприємство займалося рибогосподарською діяльністю.

Використання водного об’єкта із зайнятими ним землями водного фонду всупереч встановленому законодавством порядку суперечить інтересам держави у сфері ефективного і раціонального використання природних ресурсів.

Внаслідок допущених порушень підриваються економічні основи держави, оскільки вона, як законний власник, не отримує плату за користування землею та водним об’єктом та позбавляється законного і найбільш повного джерела доходу, що призводить до неможливості спрямувати ці кошти на реалізацію програм соціально-економічного розвитку.

Господарський суд Харківської області задовольнив позовну заяву окружної прокуратури.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

На Харківщині бізнесмени розводили рибу у незаконно зайнятому водосховищі вартістю понад 750 мільйонів 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше