На Харківщині судитимуть прихильницю «руського миру»: підтримувала в інтернеті дії рф

Автор Галина Шподарева

Харківською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо мешканки м. Мерефа за фактом поширення матеріалів, у яких міститься заперечення тимчасової окупації частини території України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України). 

За даними слідства, жінка активно підтримувала «руський мир» на просторах інтернету. Так, на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі вона систематично поширювала проросійські дописи на підтримку дій російської армії, країни-агресора та прославляла очільника рф. 

В одному з дописів, поширених жінкою, черговий кремлівський наратив: «Осетины подъехали. А там уже резерв их Чечни подтянулся. СОБР из Беларуси опять тоже там. Братья из Сирии приехали. А сербские братья все 8 лет были на Донбассе! Работайте, братья!» 

Обвинувачену судитимуть у Харківському районному суді Харківської області. 

Досудове розслідування проводив СВ ВП №3 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області. 

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше