Прокурори викрили експравоохоронця, який під час окупації очолив село на Харківщині

Автор Марина Ніколаєва

Досудовим розслідуванням встановлено, що експравоохоронець під час окупації села Веселе Харківського району перейшов не бік ворога.  

У березні він погодився на пропозицію російських представників та добровільно обійняв посаду «главы администрации с. Веселое». 

«Посадовець» видавав довідки місцевим мешканцям, які зареєстровані у інших населених пунктах, а фактично проживали у Веселому, для можливості їх пересування по території села, а також для проходження перевірки на російських блокпостах. 

Крім того, він примушував людей до господарських робіт, прибирання вулиць, розвантаження та видачі гуманітарної допомоги від країни-агресора. 

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому старшому інспектору відділу організаційного забезпечення управління «Корпусу оперативно–раптової дії» ГУНП в Харківській області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану

Досудове розслідування проводять слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше