Росіяни прагнуть знову захопити Куп’янськ, – розвідка Британії

Автор Галина Шподарева

Російські загарбники, імовірно, прагнуть знову захопити місто Куп’янськ у Харківській області, який є логістичним вузлом. Водночас, російські загарбники побоюються, що на північно-східній частині лінії фронту українські війська можуть спробувати провести основні наступальні операції.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки. Зокрема, з початку березня 2023 року важкі бойові дії продовжуються на ділянках лінії фронту Сватове-Кремінна на півночі Луганської області, пише УНІАН.

Як зазначає розвідка, росія частково відновила контроль над ближніми підходами до міста Кремінна, яке перебувало під безпосередніми українськими атаками на початку року.

“Місцями, росія досягла успіху у просуванні до декількох кілометрів. Російські командири імовірно намагаються розширити зону безпеки на захід від лінії оборони, яку вони підготували на узвищах, та інтегрувати природну перешкоду річки Оскіл”, – сказано в повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що операційні плани росії на північному сході наразі полягають у триманні оборони. “Командири напевно мають побоювання, що це один із секторів, де Україна може спробувати здійснити основні наступальні операції”, – сказано в звіті.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше