«Смотрящіє за ХТЗ»: в Харкові затримали учасників організованої злочинної групи

Автор Галина Шподарева

Разом з оперативниками УСР та УСБУ, спецпідрозділом КОРД та Альфа, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури слідчі Слідчого управління минулої суботи провели затримання та обшуки 4-х членів ОГ, які іменували себе «Смотрящімі за ХТЗ». Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Встановлено, що четверо поплічників шантажувала наркозалежних та їх родичів, щоб взяти їх «під свій контроль». Більш того, слідчими встановлено, що ця четвірка планувала розширити свою діяльність, і стати «смотрящімі по Салтівці».

«На відео ви можете побачити суворе затримання – поліція мала інформацію, що в затриманих може бути граната, яку зловмисник планував підірвати.

В ході обшуків вилучені отримані вимаганням гроші, наркотики та інші речові докази».  

Усім чотирьом повідомлено про підозру за ч.4 ст.189 – карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідчий суддя вчора за клопотанням слідчого погодженого прокурором всім чотирьом обрав запобіжний захід – тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

Як повідомляє пресслужба СБУ Харківської області, встановлено, що до складу організованої злочинної групи входили четверо ніде не працюючих громадян, кожний з яких раніше вже був неодноразово засуджений за вчинення кримінальних злочинів.

Їхній 30-річний ватажок позиціонував себе як так званий «смотрящий» за кримінальним середовищем в одному з районів міста Харкова.

Співробітники СБУ затримали у Харкові усіх чотирьох учасників злочинної групи «на гарячому» під час одержання чергового траншу неіснуючого боргу.

За матеріалами СБУ усім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою).

Вчинення таких злочинів карається позбавленням волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення можливої причетності учасників групи до вчинення злочинів на території інших регіонів України.

Викриття та блокування організованої злочинної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ, слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше