У Вовчанську рятувальники працювали під обстрілами, в Куп’янську загинула людина: зведення ДСНС

Автор Галина Шподарева

За добу з 9 по 10 жовтня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 25 оперативних виїздів, з яких:

9 – на ліквідацію пожеж, з яких 2 трапились внаслідок бойових дій;

13 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам.

3 – інші виїзди.

Одна з пожеж, спричинених ворожими обстрілами, трапилась у Вовчанську. Там горів дах двоповерхового приватного будинку. Підрозділ 47-ї Державної пожежно-рятувальної частини виїхав на гасіння пожежі о 17:06. Її площа на момент прибуття рятувальників складала 100 кв. метрів. О 17:25 вогонь був локалізований, проте через повторні обстріли вогнеборці були змушені негайно повернутись до місця постійної дислокації.

Інша пожежа, спричинена ворогом, трапилась о 02:35 у Куп’янську. Горіла покинута адміністративна будівля на площі 250 кв. метрів. В наслідок вибуху загинула 1 людина. З вогнем боролись 3 оперативні відділення 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини. О  03:00 пожежу вдалось локалізувати, о 06:15 – повністю приборкати.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 421 вибухонебезпечний предмет.

Рятувальники продовжили забезпечувати мешканців деокупованих міст Куп’янськ та Ізюм питною та технічною водою. За допомогою цистерн людям доставлено більше 40 т води.

В Ізюмі рятувальники продовжили аварійно-рятувальні роботи на 3-х зруйнованих об’єктах. За допомогою важкої інженерної техніки вони розбирали завали, демонтували зруйновані будівельні конструкції. Також проводились відновлювальні роботи на 4-х об’єктах, де рятувальники влаштовували перекриття дахів та забивали вікна плівкою та іншими будівельними матеріалами. Продовжувались роботи щодо влаштування переправи та під’їзних шляхів до неї, забезпечення електроенергією водяної свердловини, місць гарячого харчування, тощо.

У Балаклії тривали відновлювальні роботи на двох житлових двоповерхових будинках на вул. Івана Франка 26 та 28. Надзвичайники перекрили 250 кв. метрів даху. Також проводились інші роботи з відновлення нормальних умов життя в місті.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше