Відбирав відбитки пальців в учасників АТО, яких утримували окупанти: в Куп’янську затримали ще одного колаборанта

Автор Галина Шподарева

СБУ затримала колаборанта, який під час окупації Куп’янська влаштувався «експертом» до мвд рф і фабрикував справи проти українців: поплічника рашистів затримали під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області.

Зловмисником виявився мешканець Куп’янська, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників.

Під час окупації міста він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і влаштувався до створеного агресором «управління внутрішніх справ». Перед цим колаборант подав заяву, анкету, автобіографію та уклав «трудовий договір» з очільником окупаційної адміністрації.

Чоловіка призначили «експертом» у складі «експертно-криміналістичного відділення» окупаційного органу. На цій посаді він брав участь у фабрикуванні справ проти учасників руху опору в регіоні.

Для цього використовував «підкинуті» потерпілим «речові докази» для оформлення необхідних рашистам «експертних висновків». Також «експерт» відбирав відбитки пальців у учасників АТО, яких незаконно утримували окупанти.

За це колаборант щомісячно одержував «зарплату» у російських рублях.

Після звільнення міста зловмисник переховувався від правосуддя в одному з місцевих приватних будинків.

Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі підозрюваний перебуває під вартою, повідомляє прокуратура Харківської області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування та оперативний супровід – Управління СБУ в Харківській області.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше