Жоау Феліш залишить Атлетико у січні 2023 – ТОП-5 претендентів на гравця®

Автор Галина Шподарева

Португальський нападник мадридського «Атлетико» Жоау Феліш вважається одним із найперспективніших гравців у Європі на даний момент. Мадридський клуб виклав за талановитого португальця нечувані 126 мільйонів євро. Однак, незважаючи на сподівання, на 100% розкрити в Іспанії Жоау так і не вдалося. На чемпіонаті Світу в Катарі, гравцеві збірної Португалії вдалося добре себе проявити і стало зрозуміло, що гравцеві потрібно зробити новий крок на клубному рівні. Футболіст сам висловив бажання перейти в інший клуб і заявив про це своєму агенту Жорже Мендешу. Таке рішення було ухвалено через погіршення відносин між гравцем та головним тренером «Матрасників» Дієго Сімеоне. Не дивно, що букмекер Parimatch casino не вважає “Атлетіко” претендентом на титул, коли в команді розлад гравців та тренера.

У поточному сезоні, на рахунку португальця всього 1 гол та 1 гольова передача у 8 проведених поєдинках. Найімовірніше, Жоау Феліш залишить мадридський клуб уже у зимове трансферне вікно. Розглянемо найцікавіші варіанти для португальського таланту.

Жоау Феліш залишить Атлетико у січні 2023 - ТОП-5 претендентів на гравця® 1

Які клуби претендуватимуть на Жоау Феліша у зимове трансферне вікно?

Мадридський клуб готовий відпустити свого футболіста в оренду взимку або оформити повноцінний трансфер за відповідної пропозиції. Керівництво клубу не планує утримувати гравця насильно, адже головний тренер команди Дієго Сімеоне у першій половині чемпіонату не давав португальцю багато часу на полі і навряд чи ситуація зміниться у 2023 році. При цьому футболіст цілком здоровий і чудово виступив на мундіалі в Катарі. Талановитий гравець цікавить багато клубів, але дозволити собі купити такого дорогого футболіста можуть лише найбагатші команди Європи.

“ПСЖ”

Незважаючи на те, що представники команди з Парижа заявляли, що в зимове трансферне вікно трансферів не планується, з появою такого привабливого варіанта боси «ПСЖ» можуть змінити своє рішення. У незрозумілій ситуації з Кіліаном Мбаппе, коли гравець вже неодноразово заявляв, що хоче покинути клуб і перейти в мадридський «Реал», парижани повинні мати кілька варіантів на випадок, якщо це все ж таки відбудеться. Жоау Феліш – гідна заміна на француза. Однак, за словами Фабриціо Романо, «ПСЖ» не будуть активними на трансферному ринку взимку і, ймовірно, будуть розглядати варіанти посилення складу після завершення сезону.

“Арсенал” (Лондон)

Все частіше чутки пов’язують португальського нападаючого з лондонським «Арсеналом». Після травми Габріела Жезуса на чемпіонаті Світу, «Каноніри» потребують посилення атакуючої лінії і Феліш відмінно їм підходить. Англійські джерела стверджують, що агенти футболіста вже запропонували Арсеналу орендувати Жоау Феліша до кінця сезону за 8 мільйонів євро. Ця сума допоможе покрити заробітну плату футболіста, але без зобов’язання про повноцінний трансфер наприкінці сезону. За словами італійського журналіста Джанлукі Ді Марціо, 23-річний футболіст більше схильний до переходу до «ПСЖ», ніж до «Арсеналу».

“Манчестер Юнайтед”

За інформацією ESPN, «Червоні Дияволи» були попереджені про те, що Жоау Феліш буде доступним у січні для трансферу чи оренди. Однак оцінка гравця у суму 100 мільйонів євро викликає деякі сумніви у керівників «Манчестера». Проте варіант з орендою до кінця сезону з обов’язковим правом викупу для «МЮ» виглядає цілком реальним. Клубам залишиться лише домовитись про суму компенсації за гравця.

“Астон Вілла”

Ось вже кого, а «Астон Віллу» у списку претендентів на гравця вартістю 100 мільйонів євро напевно не очікував побачити ніхто. Проте, з приходом Унаї Емері, ситуація дещо змінилася, і боси клубу готові виділити тренеру необхідні гроші на посилення. Єдине, що може стати на заваді цьому трансферу – небажання самого футболіста. Бірмінгем – не найпривабливіше місто для Феліша, а сама «Астон Вілла» навряд чи зможе пробитися до наступного сезону в Лігу Чемпіонів.

“Челсі”

Іспанські інформаційні джерела нещодавно почали активно обговорювати тему переходу Жоау Феліша до «Челсі». За наявною інформацією, головний тренер «Синіх» Грем Поттер бачить у португальському нападнику ідеальне посилення лінії атаки. Лондонський клуб бажає оформити оренду гравця вже у зимове трансферне вікно. Більше того, президент «Челсі» Тодд Боулі вже робить спроби оформити цю оренду якнайшвидше, щоб конкуренти не встигли перехопити суперталанту з Португалії.

Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйтесь правил відповідальної гри.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше