Тимошенко: История никогда не простит политикам срыва подписания Соглашения с ЕС

Автор АТН

Учасникам і гостям
ХХIV Конгресу Українців Канади

Дорогі мої друзі!
Шановна українська громадо Канади!

Маю високу честь і величезну приємність звернутися до вас зі словами привітання, захоплення й поваги.

Щиро радію успіхам нашого цвіту, який по всьому світу, а надто у Канаді, — будує, творить, здійснює величні прориви та сміливі відкриття в усіх царинах людської діяльності. Сердечно дякую вам за вашу безкорисну любов до землі, з якої вирушили свого часу за океан ваші діди й батьки, за яку болить ваша українська душа, яку ви хочете бачити вільною, гордою та заможною. У 1991 році ви першими поміж усіх розвинутих демократичних країн домоглися визнання незалежності Української держави. І нині ви, говорячи словами Святого Письма, стоїте у проломі за землю цю, за її народ, за її будучність. Україна це добре знає і високо цінує.

Сьогодні Україна знову потребує вашої підтримки, підтримки усього світового українства, підтримки кожного, хто прагне утвердження свободи й демократії на нашій планеті. Гострота боротьби, яка розгорнулася в ці дні навколо підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, свідчить про те, наскільки доленосним для українців є це питання, наскільки високими є ставки і якими відповідальними мають бути рішення.

Я цілковито усвідомлюю власну відповідальність і хочу, щоби мене почули всі, хто ще не почув: майбутнє України незмірно важливіше за будь-які амбіції і політичну метушню. Історія ніколи не пробачить зриву підписання Угоди про асоціацію тим, хто мав зробити для цього все можливе і навіть неможливе. Ми вже через три тижні можемо отримати квиток у майбутнє, про яке мріяли і за яке боролися покоління українців, або будемо чекати на нього ще три століття. Тому ще раз наголошую: я ніколи не ставила і не буду ставити перед місією президентів Кокса-Кваснєвського жодних умов або вимог стосовно моєї долі. І я прийму будь-яку пропозицію з їхнього боку, якою б важкою для мене вона не була, заради підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом на Саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада ц.р.

Вірю, що незалежній, демократичній, європейській Україні — бути!

Слава українцям Канади! Слава Україні!

Щиро ваша

Юлія Тимошенко

5 листопада 2013 року
м. Харків, Качанівська колонія

Источник: Батьківщина

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше