ДПСУ затримали організаторів незаконного переправлення через кордон “ухилянтів”

Автор Ксенія Кайдалова

В рамках кримінального провадження співробітники оперативного підрозділу Могилів-Подільського загону встановили, що за певну винагороду двоє мешканців міста Могилів-Подільський організували переправлення чоловіків призовного віку до Молдови.

Прикордонники провели низку оперативних заходів з викриття зловмисників. В ході однієї з них з використанням маскувальних засобів прикордонники затримали поблизу державного кордону на березі Дністра.

35-річного громадянина України та двох його «підопічних» – осіб призовного віку. Подорож до Молдови чоловіки планували здійснити на надувному човні. Зрозумівши, що їх викрили, правопорушники намагалися втекти. Чоловіки покинули човен та кинулись в річку,  але, почувши за спиною постріли, не ризикнули продовжувати втечу. Аби зупинити правопорушників, прикордонники здійснили попереджувальні постріли вгору.

У ході проведення подальших слідчих дій прикордонники спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань ГУНП у Вінницькій області затримали ще одного місцевого жителя, причетного до незаконного переміщення осіб через державний кордон.

Також під час проведення санкціонованих обшуків приватних помешкань «організаторів» правоохоронці виявили і вилучили мобільні термінали, сімкарти та чотири легкових автомобілі.

Організаторам незаконного переправлення осіб вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Двох «ухилянтів» притягнули до відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Слідчі дії тривають.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше