Герасимов звільняє здібних генералів, вибудовуючи ієрархію під себе — британська розвідка

Автор Марина Ніколаєва

Генерал-полковника Михайла Теплинського, ймовірно, звільнено з посади одного з ключових оперативних командирів на російсько-українському фронті. Це свідчить про розбіжності у вищому військовому керівництві РФ.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, Теплинський був керівником відносно успішного виведення російських військ із заходу від Дніпра у листопаді 2022 року, і в Росії він отримав визнання як здібний та прагматичний командир.

«Існує реальна ймовірність того, що дебати з приводу завдань, які були додані ВДВ, сприяли його звільненню: ВДВ часто використовувався для утримання позицій, які традиційно відводилися мотопіхоті», – йдеться у повідомленні.

При цьому залишається незрозумілим, чи зберігає Теплинський свої додаткові повноваження як глава ВДВ, повітрянодесантних військ Росії, зазначають у британській розвідці.

«Звільнення Теплинського, ймовірно, є ще однією ознакою розбіжностей у вищій ієрархії російської операції, що продовжуються, оскільки генерал Валерій Герасимов намагається нав’язати кампанії свою особисту владу», – йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін поручив новому командувачу угруповання російськими військами в Україні Валерію Герасимову захопити Донбас до березня.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше