Які наслідки атаки росіян на енергосистему?

Автор Ксенія Кайдалова

​​ НАСЛІДКИ АТАКИ РОСІЯН
Нічна атака росіян безпілотниками не спричинила нових пошкоджень в енергетичній інфраструктурі магістральних мереж. Дякуючи нашим неймовірним Повітряним Силам ЗСУ знищено 52 шахеди.

АВАРІЙНА ДОПОМОГА
Вчора, 27 травня 2023 року з 21:00 до 22:00 для покриття вечірнього піку споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії. Аварійна допомога не є комерційним імпортом. Це ситуативний захід швидкого реагування для балансування енергосистеми.
Причиною використання аварійної допомоги була недостатність загальної потужності українських електростанцій. Імпорт зі Словаччини здійснювався, але у вечірні години був незначним. Використання аварійної допомоги від сусідніх країн можливе завдяки синхронній роботі енергосиcтеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E.

БАЛАНС В ЕНЕРГОСИСТЕМІ
Наразі електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але у вечірні години просимо споживати електроенергію ощадливо. Експорт, як і вчора, не здійснюється. Імпорт триватиме зі Словаччини майже весь день, однак у вечірній пік споживання його обсяг незначний.

РЕМОНТИ
Нагадаємо, що внаслідок масованих ракетних та дронових атак на енергосистему різного ступеня пошкоджень зазнали всі теплові електростанції та гідроелектростанції країни. Тож щоб, їх відновити і підготувати до наступного опалювального сезону, необхідно провести значні ремонти.

ЯК ДОПОМОГТИ ЕНЕРГОСИСТЕМІ
Просимо ощадливо користуватися електроенергією у вечірні години, особливо з 19:00 до 22:00 включно, та переносити використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч. Так ви зменшите навантаження на енергосистему у вечірній пік споживання та полегшите балансування енергосистеми.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше