ISW: ЗСУ можуть здійснити «контрнаступ у стратегічно важливому регіоні» – на запорізькому напрямку

Автор Галина Шподарева

Аналітики Інституту вивчення війни США вважають, що ЗСУ готові до весняного контрнаступу на одному з напрямків – запорізькому. У ISW назвали цей регіон стратегічно важливим, тож там припускають, що саме з півдня Сили оборони розпочнуть деокупацію окупованих територій. Про це повідомляє ZN.UA.

Експерти зауважили, що це дозволить ЗСУ відрізати Крим від материкової частини Росії, про такі плани раніше повідомляли у ГУР МО. Зокрема, заява представника розвідки Вадима Скібіцького про плани української сторони пролунала на тлі того, що західні ЗМІ почали поширювати сумнів щодо нашої здатності вести контрнаступ, та щодо здатності Заходу надавати нам довготривалу військову допомогу. 

“Попередні оцінки ISW російських військових можливостей уздовж лінії фронту в Запорізькій області свідчать про те, що для України існують можливості для проведення контрнаступу в цьому стратегічно важливому регіоні”, – підсумували в ISW. 

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що наші захисники будуть готові до наступу на західному озброєнні через декілька місяців. За його словами, постачання нам військової допомоги залежить від тривалості навчань ЗСУ. Тим часом глава ГУР МО Кирило Буданов прогнозує, що вирішальні для війни бої триватимуть з середини до кінця весни. Він не виключає, що бойові дії в нашій країні можуть не закінчитися, а перейти “до постійної оборонної операції”. 

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше