На деокупованих територіях Харківщини планують повернути українське ТБ і радіо, – Кабмін

Автор Галина Шподарева

Після відновлення електропостачання на деокупованих територіях Харківщини наступним кроком стане повернення українського телерадіомовлення.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в ефірі інформаційного телемарафону, пише УНІАН.

«Люди пригнічені, але не втрачають, значна кількість з них, оптимізму. Тому що українські війська звільнили їх від російських окупантів», – розповів міністр свої враження від спілкування з мешканцями звільненого Ізюму.

Він акцентував, що після звільнення тимчасово окупованих територій Харківщини наступним кроком після відновлення енергопостачання стане повернення українського телерадіомовлення.

«Наступним кроком є відновлення світла і повернення українського телерадіомовлення на територіях. Це вже відбудеться у Балаклії ледь не цього тижня, те ж саме трохи пізніше – в Ізюмі. Зараз там поновлюється зв’язок», – підкреслив Ткаченко.

Він додав, що міністерство разом з міжнародними партнерами зараз працюють над питанням розширення телерадіомовлення і на окупованих територіях країни, щоб люди мали достовірну інформацію.

«Ми з нашими британськими колегами працюємо над тим, щоб надати можливість, не буду казати в який спосіб, але надати можливість, розширення телерадіомовлення і на окупованих територіях. Інформація для людей надзвичайно важлива», – зауважив Ткаченко.

Як повідомляв УНІАН, за словами голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольги Герасим’юк, в Ізюмі та Балаклії окупанти повністю знищили телевежі.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше