На Закарпатті стався землетрус магнітудою 3,3

Автор Галина Шподарева

У районі села Велика Добронь Ужгородського району Закарпатської області у ніч проти 27 лютого стався землетрус магнітудою 3,3, на глибині двох кілометрів.

Про це повідомили у Головному центрі спеціального контролю.

Землетрус стався 27 лютого о 3:15 в районі селища Велика Добронь, яке розташоване за 19 кілометрів від міста Мукачево. Експерти заспокоюють, що такий землетрус не має загрози для населення, але за класифікацією належить до сильно відчутних, особливо всередині будівель, пише Громадське.

У центрі контролю зазначають, що внаслідок землетрусу можуть тремтіти вікна, двері та посуд. Також поштовхи можуть бути помітними в автомобілях, які стоять на місці. 

Попередні землетруси в Україні

За даними центру контролю, останній землетрус, який відчувався більш ніж у 15 населених пунктах Закарпаття, зареєстрували з району міста Іршава. Стався він 3 січня 2023 року з магнітудою 3,8, на глибині 6 кілометрів.

А 21 січня у районі села Коболчин Чернівецької області стався ще один землетрус. Його магнітуда складала 3,1, на глибині 3 кілометри.

У Надвірнянському районі Івано-Франківської області 28 грудня 2022 року стався землетрус. Його магнітуда становила 2,4 бала за шкалою Ріхтера. Епіцентр землетрусу перебував на захід від селища Делятин на глибині двох кілометрів.

Перед цим 23 грудня фахівці зареєстрували землетрус у Чернівецькій області, біля населеного пункту Новодністровськ. Його магнітуда становила 3,0.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше