Працював фейковим правоохоронцем: виявлено колаборанта

Автор Ксенія Кайдалова

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 37-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації Куп’янська місцевий мешканець добровільно прибув до так званої «народної міліції». Чоловік подав документи до «відділу кадрів» фейкового органу, аби стати правоохоронцем. Окупанти призначили його на посаду «в. о. полицейского взвода патрульной службы Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

«Народний міліціонер» здійснював патрулювання міста та перевіряв документи у інших людей. За свою роботу колаборант отримував зарплату в розмірі 40 тисяч російських рублів.

«Службові обов’язки» чоловік виконував до початку вересня. Після деокупації правоохоронці викрили колаборанта.

Справу розглядатимуть у Київському районному суді м. Харкова. 

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше