Пригожин використовує Соледар для піару і “очорнює” армію рф, – ISW

Автор Марина Ніколаєва

Засновник ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин, показуючи дії найманців у Соледарі, ймовірно, рекламує своє формування і намагається “очорнити російські війська”.

Так вважають експерти Інституту вивчення війни, передає “ДС” з посиланням на звіт ISW.

Анатілики вказують, що фінансист групи “Вагнера” Євгеній Пригожин продовжував використовувати роль своєї ПВК у захопленні Соледара для підвищення свого політичного статусу та опосередкованої критики російських збройних сил.

У ISW зазначають, що Пригожин опублікував 14 січня відеоматеріали, які, як він стверджував, були зняті в Соледарі, щоб просунути роль “Вагнера” в захопленні міста.

У звіті пишуть: “Пригожин показав командира групи “Вагнера”, який керував захопленням населеного пункту, і вихваляв можливості “Вагнера” в порівнянні зі звичайними російськими військовими”.

Пригожин заявив, що ПВК “Вагнер” досягла успіху завдяки своєму багатому досвіду, незалежності, ефективному військовому обладнанню та чудовій системі управління.

Він стверджував, що система управління “Групи Вагнера” стимулює командирів і підлеглих до тісної співпраці на місцях і дозволяє почути скарги рядових бійців.

Експерти припускають, що цим Пригожин намагається рекламувати подальший набір (у ПВК – ред.) і очорнити російські війська, лобіюючи збільшення ролі “Групи Вагнера” – і його особисто – у війні в Україні.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше