Рада звільнила очільників Мінцифри, Міністерства стратегічної промисловості та МОН

Автор Галина Шподарева

Верховна Рада звільнила ще двох міністрів: Михайла Федорова — з Мінцифри, а Павла Рябікіна — з Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Про це повідомляють народні депутати від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко та від «Голосу» Ярослав Железняк.

Відставку Федорова підтримали 298 депутатів, а Рябікіна — 303, пише Громадське.

За словами депутатів, Рябікіна розглядають на посаду посла України в Китаї. Він пробув на посаді міністра з 4 листопада 2021 року. До цього Рябікін у різні роки обіймав посади посла України в Данії, заступника голови КМДА, гендиректора Міжнародного аеропорту «Бориспіль». З 2020 року він очолював Державну митну службу України.

А Михайла Федорова мають призначити на нову посаду. Він стане віцепрем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністром цифрової трансформації. Його кандидатуру на нову посаду мають внести у Раду на найближчому засіданні.

Верховна Рада також відправила у відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти та науки. На його місце мають призначити директора Малої академії наук та військовослужбовця Оксена Лісового.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше