Рятувальники провели в Ізюмі навчання правилам мінної безпеки

Автор Галина Шподарева

Напередодні в Ізюмі рятувальники Ізюмського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області провели навчання мешканців приватного сектору правилам мінної безпеки. Місто зазнавало сильних бомбардувань з боку окупантів протягом більше, ніж півроку, величезні території там дотепер залишаються потенційно замінованими. Проте життя поступово повертається. Наразі в місті налічується біля 22 тисяч мешканців.

Зважаючи на високу мінну небезпеку, ізюмчанам життєво необхідно бути свідомими щодо реальних небезпек, з якими вони можуть стикатися у себе вдома, та знати як їм протидіяти. Навчання пройшли у житловому кварталі, який безпосередньо перебував у зоні бойових дій. Тут прилітало все, у тому числі загарбниками проводилось дистанційне мінування місцевості. Міни і нерозірвані боєприпаси продовжують виявляти і на приватних подвір’ях. Зафіксовані випадки підриву цивільних на протипіхотних мінах.

Під час зустрічі фахівці ДСНС показали макети вибухонебезпечних предметів, якими усіяні поля, ліси, луки і городи Ізюмського району. Розповіли про їхню небезпеку та правила безпеки у разі їх виявлення. Людей застерегли не ризикувати життям, відвідуючи потенційно заміновані місця, постійно пам’ятати про мінну загрозу, бути уважними і дивитися під ноги.

Рятувальники провели в Ізюмі навчання правилам мінної безпеки 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше