Росія застосувала хімічну зброю в Маріуполі, – «Азов»

Автор Галина Шподарева

У Маріуполі Донецької області окупанти використовували проти військових і цивільних невідому отруйну речовину.

Отруйну речовину в Маріуполі було скинуто з безпілотника, повідомив «Азов» в Telegram, пише УНІАН.

За його даними, у постраждалих є дихальна недостатність і вестибуло-атактичний синдром (провокує збій у роботі судинної системи).

«…Близько години тому російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА…», – зазначили в «Азові».

InformNapalm повідомляє, що міг бути застосований Зарін.

Росія застосувала хімічну зброю в Маріуполі, – «Азов» 7

Виробництво та застосування хімічної зброї заборонене міжнародним договором у рамках ООН – Конвенцією про хімзброю. Угоду, зокрема, підписала росія.

Нагадаємо, Росія вдерлася в Україну 24 лютого рано вранці.

Ворог спершу бомбив військові об’єкти, а потім і мирне населення, зокрема, завдавав удари по Маріуполю. Окупанти заблокували місто, за нього точаться бої.

4 квітня мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що супротивник вже знищив 90% міської інфраструктури. Чиновник додав, що місто знаходиться за межею гуманітарної катастрофи – вже понад місяць Маріуполь без світла, води, їжі та медикаментів.

11 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що у Маріуполі загинули десятки тисяч осіб. Глава держави додав, що окупанти хочуть зробити місто «показово знищеним».

У цей же день в підконтрольній росії так званій ДНР публічно підтвердили наміри російської сторони здійснити хіматаку на Маріуполь. Про це заявив терорист «Народної міліції» ДНР» Едуард Басурін.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше