Справу переправника через кордон військовозобов’язаних чоловіків передали до суду

Автор Ксенія Кайдалова

Днями до Виноградівського районного суду скеровано обвинувальний акт щодо жителя міста Мукачево, затриманого правоохоронцями на початку цього року за організацію незаконного переправлення групи осіб через державний кордон.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо обвинуваченого здійснювали слідчі Ужгородського райвідділу Нацполіції за оперативного супроводу оперативників Чопського прикордонного загону та співробітників міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області.

Нагадаємо, що у лютому цього року прикордонники оперативно-розшукових підрозділів Чопського і Мукачівського загонів затримали раніше судимого громадянина України, який наживався на незаконному переправленні через кордон чоловіків призовного віку. Правопорушника та двох його «клієнтів» затримати поблизу населеного пункту Вилок Берегівського району під час безпосередньої передачі грошової винагороди за оборудку. Провідник на місці отримав від «клієнтів» платню за послугу у розмірі 1000 доларів США. Також стало відомо, що перед цим він вже отримав 7 тисяч доларів США.

За ці кошти двоє чоловіків – жителі Донецької та Харківської областей мали незаконно потрапити до Угорщини. При цьому перетнути кордон, що проходить річковою ділянкою, планували на надувному матраці, який мали з собою.

Заходи проводили у рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Справу переправника через кордон військовозобов’язаних чоловіків передали до суду 7
Справу переправника через кордон військовозобов’язаних чоловіків передали до суду 9
Справу переправника через кордон військовозобов’язаних чоловіків передали до суду 11

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше