Суд по фактам військових злочинів у Харкові буде відкритий.

Автор Марина Ніколаєва

Хоча сьогодні адвокати перших підсудних просили закрити засідання. Сьогодні у Котелевському районному суді Полтавської області проходить підготовче засідання у справі двох військовослужбовців рф, які з території Бєлгородської області обстріляли з «Градів» Харківщину, а після перетину кордону були взяті у полон.

Російські військовослужбовці обвинувачені в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) . Це 21-річний водій-заряджаючий і 26-річний навідник реактивної системи залпового вогню «Град». За даними слідства, вони 24 лютого здійснили артилерійські обстріли, які зруйнували об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки у смт Козача Лопань Харківського району і навчальний заклад Дергачівської міської ради.

Опісля, як повідомила прокуратура, військовослужбовці перетнули кордон України та продовжили обстріли Харківщини. Після розгрому російської військової колони Збройними силами України, ці двоє загарбників були взяті у полон.

Наразі обвинувачені перебувають в ізоляторі у Дніпрі. Захист одного з обвинувачених заявив клопотання про розгляд справи у закритому режимі через військовий стан. Прокурори заявили, що для цього немає жодних підстав. Адже військовий стан не є привідом для закриття засідання. Також прокурори клопотали про продовження терміну тримання під вартою, обвинувачені проти цього не заперечують.

Суд вирішив подовжити триманн під вартою на 2 місяці, обвинувачених переведуть до Полтавського СИЗО для більш зручної роботи суду.

Також суд відмовив захисту, визнав що розгляд справи про військові злочини буде проходити у відкритому засіданні. Початок розгляду справи по суті призначений на 19 травня.

Одному з

Захист обвинувачених просить зробити розгляд закритим.

Також російські військовослужбовці попросили, щоб їхню справу розглядав один суддя, а не колегія.

Бабикін Олександр 95 року 09

Іванов Олександр 99 р

Відкритому засіданні

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше