«Укрзалізниця» створила автономний поїзд-кухню Food Train для прифронтових районів ⠀

Залізничні вокзали минулої зими стали центрами обігріву та харчування для всіх українців у прифронтових регіонах, де блекаути мали регулярний характер. Цього року на додачу до вокзалів «Укрзалізниці» створила цілий поїзд, який здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день будь-де і будь-коли.

Про це повідомили в офіційному Телеграм-каналі перевізника.

«Разом із фондом Говарда Баффета запустили ще один унікальний проєкт, який не має аналогів. Food Train вже пройшов тестову перевірку, і найближчим часом спільна команда «Укрзалізниці» та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя», – зазначив голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.

Food Train складається з 6 вагонів під локомотивом:

  • генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
  • вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
  • вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
  • вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
  • вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
  • багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо та інше. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.⠀

«Побудова та функціонування поїзда повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation)», – зазначили в «Укрзалізниці».

Похожие новости

Укрзалізниця призначила кілька нових поїздів з Харкова

Укрзалізниця попередила про затримки кількох поїздів через знеструмлення

У поїзді «Харків – Ужгород» з’явився дитячий вагон

Ми використовуємо cookies! Читати більше