У Херсоні та області евакуювали майже 1900 людей – МВС

Автор Галина Шподарева

В Херсонській області продовжуються заходи з евакуації населення: рятувальники, поліцейські та волонтери вже евакуювали 1894 громадян. 

Про це Міністр внутрішніх справ України заявив в ефірі телеканалу «Рада» в рамках всеукраїнського телемарафону «Єдині новини». 

«Евакуація буде до заходу сонця і з самого ранку ми її продовжимо. Зараз залишається в зоні підтоплення 30 населених пунктів. 20 із них знаходяться на підконтрольній території та 10 на тимчасово окупованій території. І хочу сказати, що дійсно на лівому березі Дніпра окупанти взагалі не евакуюють людей. Вони їх залишили напризволяще. Тому ми зараз звернулися і до міжнародних організацій і виробляємо план, як врятувати наших людей», – сказав Ігор Клименко.

Міністр наголосив на тому, що рятувальники вчасно прийдуть на допомогу всім людям, які будуть потребувати допомоги. 

У Херсоні та області евакуювали майже 1900 людей – МВС 7

«Всі люди, яких ми евакуюємо, забезпечуються харчовими продуктами та водою. Це зараз перша проблема. Але керівництво Військово-цивільної адміністрації й Штаб з ліквідації наслідків техногенної катастрофи зробили все для того, щоб жодна людина не потребувала саме питної води й не мала проблем з переміщенням», – сказав він.

Також Ігор Клименко повідомив, що зараз розгорнуто 8 евакуаційних пунктів. Усі наші люди перебувають в безпечному місці та отримують там допомогу.

У Херсоні та області евакуювали майже 1900 людей – МВС 13

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше