Впроваджував освіту за стандартами рф: викрито колаборанта

Автор Ксенія Кайдалова

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Під час окупації обіймав посаду директора одного з ліцеїв у Вовчанській ОТГ — слідчі повідомили чоловіку про підозру у колабораційній діяльності В селі Юрченково Чугуївського району 31-річний чоловік вступив у злочинну змову з представниками окупаційної адміністрації російської федерації та був добровільно призначений на посаду директора ліцею. Зловмисник здійснював заходи, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у навчальному закладі «Юрченківський ліцей Вовчанської міської ради».

Слідчі відділу поліції №1 Чугуївського РУП провели обшук у приміщенні навчального закладу та вилучили 445 підручників, виданих відповідно до вимог стандартів освіти держави-агресора. Книги були завезені до міста Вовчанськ під час окупації. Перебуваючи на посаді, директор повідомив персоналу про встановлення та впровадження стандартів освіти рф у ліцеї, а також проведення освітнього процесу російською мовою. Він зібрав списки вчителів, які згодні працювати під керівництвом окупаційної влади з подальшим виїздом на проходження курсів підвищення кваліфікації в росію до міста бєлгород.

18 березня слідчими ВП №1 Чугуївського РУП за погодженням начальника Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні колабораційної діяльності.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше