Займався військовою логістикою для окупантів: СБУ викрила колаборанта

Автор Ксенія Кайдалова

На Харківщині СБУ викрила пособника рф, який займався військовою логістикою для окупантів. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Служба безпеки викрила ще одного поплічника ворога у результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області. Правоохоронці встановили, що 41-річний мешканець смт. Куп’янськ-Вузловий добровільно пішов на співпрацю з російськими військами.

Після окупації населеного пункту чоловік прийняв пропозицію стати керівником бази палива виробничого підрозділу «Локомотивное депо Купянск» так званого державного підприємства «Купянская железная дорога» при окупаційній адміністрації держави-агресора. Обіймаючи керівну посаду він допомагав країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті. За вказівкою рашистів, зловмисник організовував перевезення особового складу, військової техніки та боєприпасів за допомогою залізничного транспорту з території рф до тимчасово захоплених районів Харківщини. Зокрема, він здійснював відповідальне зберігання дизельного пального в стаціонарних резервуарах виробничого підрозділу «Локомотивное депо Купянск», з метою його використання збройними силами рф для екіпірування військової техніки та броньованого поїзда.

Крім цього, чоловік організував передачу устаткування та товарно-матеріальних цінностей місцевого підрозділу АТ Укрзалізниці в користування країни-агресора. Після деокупації регіону, зловмисник переховувався від правосуддя, однак співробітники спецслужби встановили його місцезнаходження та затримали. Наразі зловмиснику оголошено підозру за ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави. Викриття правопорушника здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше