Естонія та Польща екстрено будують стіни на кордонах з агресивними сусідами

Автор Галина Шподарева

В Естонії зміцнюють кордон зі своїм агресивним сусідом – Росією, загальна сухопутна протяжність якої зі східної частини країни становить 136 кілометрів. Зараз вже було достроково завершено будівництво першої укріпленої ділянки.

Про це передали в естонському національному телерадіомовленні ERR, пише РБК-Україна.

Зазначається, що згідно з укладеним договором про облаштування південно-східної ділянки кордону, роботи повинні були зробити в 2023 році, проте швидкий темп будівництва і сприятливі погодні умови дозволили завершити проект раніше плану.

А ось повністю зміцнити сухопутний кордон з РФ в Естонії планують до 2026 року.

Естонські прикордонники показали відео зі зведеними захисними огорожами, які посилили колючим дротом. Висота таких огорож становить близько 2 метрів. Також встановлені системи стеження вздовж прикордонної смуги.

На будівництво першого етапу укріплень витрачено 15,74 мільйона євро.

Також польські прикордонники показали, як в них виглядає стіна на кордоні з Білоруссю.

Польща вже збудувала 140-кілометрову стіну на кордоні з Білоруссю. Про це повідомила Прикордонна служба Польщі у Twitter та показала, як виглядає конструкція, пише ZN.UA.

«Зібрано перші завершені ділянки прикордонного бар’єра між Польщею та Білоруссю. Прийом решти триває. Прольоти вже розташовані на довжині 140 км. Встановлення електронного бар’єра розпочнеться найближчими днями», – йдеться у повідомленні.

Естонія та Польща екстрено будують стіни на кордонах з агресивними сусідами 11

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше