Чому сучасному бізнесу потрібен відео продакшн ®

Автор Галина Шподарева

Відеопродакшн сьогодні як ніколи популярний. У гонитві за соковитою картинкою в медіа та соцмережах більшість брендів віддають весь продакшн Київ на аутсорс.

Навіщо потрібен відеопродакшен

Сучасний споживач товарів чи послуг, неважливо, став досить інертним і «ледачим». Проста подача рекламного матеріалу як двовимірної графіки чи поліграфії йому не цікава. Він хоче приймати інформацію зорово, не витрачаючи зайвих зусиль на осмислення. Відповідно, щоб залишатися на плаву, рекламодавці змушені шукати нові підходи до свого клієнта.
Відео є одним із найефективніших способів комунікації з аудиторією, оскільки поєднує зорову, звукову та емоційну складові. За допомогою відео продакшену бренди можуть передавати свою унікальність, цінності та історію, створюючи міцні емоційні зв’язки зі споживачами.

Крім того, в епоху соціальних медіа, коли користувачі швидко прокручують стрічки новин, відеоконтент має перевагу в тому, що він легко сприймається і може привернути увагу навіть до обмеженого проміжку часу.

У чому відмінність відеопродакшн від простого створення відеоролика

Це питання часто ставлять рекламодавці. Відповідь проста: у всьому! Запис відеоролика швидше схожий на констатацію будь-якої події, в якій присутній явний або неявний рекламний момент. Відеопродакшн – це комплексний підхід, починаючи від ідеї до професійного технічного втілення із застосуванням комп’ютерних технологій.
Креативний продакшн є цілим комплексом заходів, які умовно прийнято розділяти на кілька етапів.
Виготовлення відеоролика – послідовний процес. Кожна стадія включається одна одною, лише диктор є винятком. Саме дикторський голос створює атмосферу у відео. Від правильного підбору актора залежить настрій та темпоритм майбутнього фільму. Тому після затвердження сценарного плану починається запис дикторської читання тексту.
Якісний відеоконтент безпосередньо впливає на впізнаваність бренду та лояльність цільової аудиторії, формує позитивний образ компанії, підвищує трафік сайту та збільшує кількість продажів. Проморолики здатні суттєво допомогти бізнесу у просуванні, служать для пошуку нових та нових каналів збуту.

Плюси аутсорс-агентства

  • Прагнуть зробити не як хоче директор, а як буде правильно для вирішення завдання. Принаймні намагаються донести свою точку зору до замовника та знайти компроміс. Крім того, агенція часто спеціалізується на певних нішах.
  • Працюють висококваліфіковані люди із досвідом у темі. За умови, звичайно, що й замовляється гідний продукт, а не ширвжиток. Тоді до роботи підключатимуться режисер, арт-директор, сценарист, моушн-дизайнери з роками експертизи. В результаті виходить крутий штучний продукт, який ніколи не зробить універсал.
  • “Незамиленість” та свіжий погляд на конкретний бізнес, продукт, послугу з боку. Особливо це важливо у креативних рекламних кампаніях та брендингу.

Зрештою, сторонній підрядник часто закриває питання з постоплатою та документообігом.
Наприклад, набагато простіше віддати продуктовий фотореалістичний ролик на бік агентству, яке 10 років займається 3D графікою та симуляціями, ніж наймати до штату вузькопрофільних спеців.

На що звернути увагу при виборі підрядника

  • Портфоліо. Необхідно оцінити приклади робіт з всією строгістю.
  • Досвід. Подивіться не лише на самі роботи, а й на їхню кількість. Варто вибрати команду з досвідом: це дасть впевненість у результаті.
  • Компанії, з якими працював підрядник, – чи є в портфоліо організації з конкретної галузі.
  • Склад команди. Найкраще вибирати продакшн-студії повного циклу, а не окремого фахівця. Командна робота виходить оперативніше і якісніше, до того ж, комплексна послуга вигідніша.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше