Гіпертонія – що про неї варто знати?®

Однією з найпоширеніших хвороб способу життя є гіпертонія. Труднощі виявлення хвороби можуть бути пов’язані з тим, що вона може тривалий час розвиватися в організмі людини без специфічних симптомів. Артеріальну гіпертензію можна розділити на легку та важку. Залежно від діагнозу підбирається оптимальне лікування гіпертонічної хвороби. Пропонуємо вам прочитати статтю, в якій ми розповідаємо, що це за хвороба, які причини гіпертонії, симптоми і як їх можна лікувати.

Де і як можно отримати електронний рецепт?

За допомогою інтернет сторінки https://medyk.online/ маєш можливість відвідати лікаря не виходячи з дому і не витрачати свій час на відвідування лікарні де треба чекати на візит лікаря у визначенний термін. За посиланням швидко і в короткі терміни ортримаеш професійну консультацію і прийом у лікаря,витрачаючи при цьому мінімальний час і нерви,який можеш використати для своєї родини і близьких.

Що таке гіпертонія і як можна отримати допомогу/лікування в Польщі?

Гіпертонія – це захворювання, при якому у пацієнтів підвищується тиск крові в судинній системі. Про діагностику захворювання ми говоримо, коли аналізи вказують на суттєве порушення медичних стандартів, про які йдеться далі в тексті. Ризик розвитку високого кров’яного тиску зростає з віком, але цей стан може виникнути й у молодих людей. Часто це пов’язано з іншими захворюваннями, що розвиваються в організмі людини.

Аномальні значення артеріального тиску – гіпертонія

Про гіпертонію говорять, коли вимірювання артеріального тиску вказує на перевищення норм, наведених у попередньому пункті. Хвороба поділяється на три стадії залежно від рівня артеріального тиску, який показує вимірювання.

  • Артеріальна гіпертензія I ступеня – захворювання діагностується при значенні систолічного тиску в межах 140-159 мм рт.ст., а діастолічного в межах 90-99 мм рт.ст.;
  • Артеріальна гіпертензія ІІ ступеня – захворювання діагностується при значенні систолічного тиску в межах 160-179 мм рт.ст., а діастолічного в межах 100-109 мм рт.ст.;
  • Гіпертонічна хвороба III стадії – захворювання діагностується, коли показники артеріального тиску коливаються вище 180 мм рт. ст. систолічного тиску та вище 110 мм рт. ст.

Як виміряти тиск?

Перевіреним способом вимірювання артеріального тиску є використання тонометра. Тест можна проводити вдома та в кабінеті лікаря. Люди, які страждають на гіпертонічну хворобу, повинні мати вдома спеціальне обладнання, яке дозволить регулярно вимірювати артеріальний тиск і перевіряти ефективність проведеної терапії. Під час тесту дається два значення. Перший – це систолічний тиск, а другий – діастолічний тиск.

Причини гіпертонії.

Сучасна медицина вказує на різні причини гіпертонічної хвороби. Багато в чому вони залежать від того, з яким типом захворювання ми маємо справу. Нижче ми представляємо різні види високого кров’яного тиску та фактори, що впливають на їх виникнення.

Лікування гіпертонії.

Після встановлення діагнозу та підтвердження гіпертонічної хвороби необхідно розпочати лікування. Лікування включає як медикаментозну терапію, так і зміну способу життя.

Поширеність артеріальної гіпертензії та знання про неї в суспільстві означає, що більше людей регулярно проходять обстеження, а лікарі можуть належним чином реагувати на підвищення артеріального тиску. Якщо не помітити або неправильно діагностувати хворобу, вона може пошкодити кровоносні судини і порушити роботу кровоносної системи, а також викликати серйозні ускладнення в інших органах. Ось чому правильне лікування так важливо.

Похожие новости

Найвідоміша футбольна команда за всю історію спорту ®

Квас: напій традицій і здоров’я ®

Ранковий підйом: 5 причин приймати рідкий колаген зранку ®

Ми використовуємо cookies! Читати більше