Як перевірити податковий борг контрагента? ®

Автор Галина Шподарева

Податкова заборгованість виникає, коли фізична особа або компанія не сплатили вчасно податки чи не виконали інші фінансові зобов’язання перед податковими органами. Це може статися через неповну сплату податків, порушення податкового законодавства або затримку сплати. Податкова заборгованість може накопичуватися через штрафи, пені та відсотки за затримку платежів. Невирішені податкові зобов’язання можуть призвести до правових проблем та фінансових санкцій з боку податкових органів.

Податкова заборгованість може виникнути непомітно, ставши неприємністю для будь-якої людини. Не рідко виникають ситуації, коли підприємці намагаючись вчасно сплатити податки, припускаються помилок у реквізитах або порушують терміни. Для уникнення подібних ситуацій важливо знати, як перевірити податкову заборгованість та уникнути негативних наслідків. Більше інформації на тему доступно за посиланням https://youcontrol.com.ua/articles/yak-pereviryty-podatkovu-zaborhovanist-v-ukrayini/.

Як можна перевірити заборгованість ФОП?

Варіант 1. Особисте звернення до податкової за допомогою ідентифікаційного коду надасть можливість отримати інформацію про наявну заборгованість.

Варіант 2. Використання електронного кабінету на веб-порталі податкової служби. Актуалізація даних на порталі відбувається щомісячно.

Варіант 3. Відвідування веб-сайту фіскальної служби України.  Увійшовши до системи, обрати розділ «Порядок розрахунку з бюджетом». Там можна побачити список всіх податків з актуальними рахунками для сплати. Червоний вогник поруч з платежем свідчить про наявність заборгованості, а зелений – про відсутність боргу.

Додатковий спосіб перевірити податковий борг контрагента

Деякі державні сервіси можуть бути заплутаними та повільними у роботі. Їх інтерфейс не завжди легкий для розуміння звичайної людини. Процес реєстрації часто складний, легко збитися та заплутатися. Однак варто розглянути альтернативу – аналітичну систему YouControl. За кілька секунд можна виконати перевірку за ідентифікаційним номером платника податків і отримати інформацію про наявність податкових зобов’язань, перевірити основні реєстраційні дані на відповідність.

Замість того, щоб марно витрачати час на складний процес реєстрації і пошук інформації через складний інтерфейс державних сервісів, система YouControl виступає швидкою та простою альтернативою. Завдяки перевірці за індивідуальним податковим номером , ви збережете час і зможете зменшити ризик помилок під час отримання необхідної інформації.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше