Металообробка: види і особливості. Всі факти від «Селтон» ®

Автор Галина Шподарева

Металообробка — це узагальнене поняття, назва цілого комплексу способів впливу на листовий чи профільний метал. Вона може бути направлена на створення необхідних заготовок, деталей або покращення їх якості. Причому для досягнення результату часто комбінуються різні технологічні процеси. Якісна  металообробка на заводі «Селтон» допоможе у вирішенні поставлених завдань у оптимальні терміни і за конкурентною ціною.

Види металообробки

Сучасна металообробка в Україні проводиться різними способами. Розрізняють ручні та машинні процеси. Перші більш трудоємкі і довготривалі. Частіше за все їх застосовують для створення штучних деталей та виконання надтонких робіт. У другому випадку обробка металу проводиться на спеціалізованому обладнанні. Сучасні верстати здатні забезпечувати високу точність і прогнозованість результату.

В залежності від задіяного обладнання і специфіки реалізації розрізняють процеси:

  • Механічні. Сюди відносять свердління, шліфування, фрезерування та іншу обробку, що потребує прикладання певних зусиль. Такі процеси можуть проводитися ручним або машинним способом. Також вони відрізняються складністю виконання: від простого різу, рубки до створення складної перфорації;
  • Термічні. Необхідні зміни відбуваються завдяки температурним впливам. При цьому можуть відбуватися структурні зміни матеріалу, зростання характеристик міцності. Популярні термічні способи обробки — відпал і загартування;
  • Тиском. Таким способом можна виконувати прогнозовані деформації (штампування) або розкрій металевих листів (вирубка) чи їх перфорація (пробивання) без утворення стружки.  
Металообробка: види і особливості. Всі факти від «Селтон» ® 7

Переваги металообробки на верстатах з ЧПУ

ЧПУ або числове програмне управління — важлива складова сучасних станків і виробничих комплексів. Незважаючи на порівняно високу вартість такого обладнання, воно користується попитом. Для цього є ряд вагомих аргументів:

  • Мінімізація ймовірності виробничого браку. Із процесу металообробки практично повністю виключається людський фактор. Основні завдання оператора станка з ЧПК (числове програмне керування) — управління його роботою, контроль нормального протікання технологічного процесу, завантаження сировини і вивантаження готової продукції;
  • Гарантована точність. Верстат здатен виконувати задані дії і гарантувати повторюваність результату. Це великий плюс при виробництві великої кількості типових деталей;
  • Функціональність. На багатьох сучасних станках можна виконувати декілька операцій. При цьому вони самі проводять усю задану послідовність дій без втручання людини.
Металообробка: види і особливості. Всі факти від «Селтон» ® 9

Якщо вас цікавить якісна обробка металу на замовлення, то компанія «Селтон» пропонує свої послуги у цій сфері. Виробничі потужності дозволяють успішно реалізовувати проєкти різної складності. При цьому гарантувати високу якість, дотримання термінів і демократичні ціни.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше