Нольпаза: показання та особливості застосування®

Автор Галина Шподарева

Проблеми зі шлунково-кишковим трактом (ШКТ) спостерігаються у кожного третього відвідувача аптеки. Близько 10% клієнтів аптечних мереж скаржаться на печію, яка супроводжується неприємною відрижкою та печінням в області грудей та живота. Варто розуміти, що сама по собі печія – це симптом серйознішого захворювання, яке називається гастроезофагеальна рефлюксна хвороба.

Для усунення симптому ГЕРХ застосовують обволікаючі засоби, проте вони лише маскують проблему, тоді як ефективним засобом від захворювання буде Нольпаза. Детальну інформацію про цей засіб ви знайдете тут https://apteka911.ua/drugs/nolpaza-d2058, на сайті МІС «Аптека 9-1-1».

Нольпаза: показання та особливості застосування® 7

Від чого допомагає Нольпаза?

Даний препарат виготовлений на основі пантопразолу, який є діючим засобом ліків. Нольпаза випускається у формі таблеток, покритих оболонкою, з дозуванням 40 та 20 мг. Пантопразол сприяє усуненню соляної кислоти в шлунку, що дозволяє знизити тиск на слизову та запобігти утворенню виразок. Препарат виписують при таких захворюваннях:

  • гастроезофагеальна рефлюксна хвороба, яка супроводжується болями при ковтанні, печією та кислою відрижкою;
  • ерозивний гастрит, який також може бути спричинений прийомом різних лікарських засобів (ацетилсаліцилова кислота, ібупрофен);
  • виразка дванадцятипалої кишки та шлунка;
  • синдром Золлінгера-Еллісона.

Завдяки своєчасному прийому ліків пацієнт може не лише полегшити симптоми перебігу хвороби, але й позбавитися причин її виникнення.

Як приймати Нольпазу?

Курс лікування та дозування призначаються лікарем. Вони залежать від діагнозу та перебігу хвороби. При ГЕРХ дорослим та дітям від 12 років призначають від 20 до 80 мг на день. Курс лікування триває 1-2 місяці. Як профілактика необхідно приймати 20 мг Нольпази на добу.

Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки (ЯБР та ДПК) потребує прийому 40-80 мг на день для дорослих. При гострому перебігу хвороби ДПК курс лікування становить 14 днів і може бути продовжений ще на 2-3 тижні. Загострення ЯБР потребує прийому таблеток протягом 1-2 місяців із наступною профілактикою. Такий курс лікування призначається при гастриті. Таблетки приймаються за пів години до їди з достатньою кількістю води.

На сайті медичної інформаційної системи «Аптека 9-1-1» ви можете дізнатися про наявність препарату в конкретній аптечній мережі, а також порівняти вартість ліків, замовити їх доставку або забронювати з самовивозом.

*Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше