Перемотка електродвигунів, підготовка генератора до зимового періоду ®

Автор Галина Шподарева

Електродвигун — це «серце» дизельного чи бензинового генератора незалежно від його потужності, типу конструкції, функціоналу та інших особливостей. З часом будь-який технічно складний пристрій виходить із ладу (особливо якщо генератор працює 24/7 як єдине джерело постачання електроенергії), тому потребує якісної профілактики та ремонту.

Перемотка електродвигунів — це поширений технічний процес, який дає можливість відновити робочий ресурс пристрою та продовжити термін його служби. При цьому електромотор доводиться за всіма показниками до того стану, який у нього був на момент виходу з виробничого цеху.

Коли потрібна перемотка електродвигунів

Під час роботи електромотора його ізоляційні обмотки перебувають під постійним впливом високих температур, вібрацій, пилу, вологи й інших чинників, які призводять до пробоїв та різних ушкоджень. На проблеми з обмотками також вказують сторонні шуми, дуже високий нагрів двигуна та інші нетипові ознаки, яких не було раніше.

Фахівці рекомендують перемотувати низьковольтні електромотори кожні 5–7 років (залежно від умов експлуатації), а високовольтні — один раз на 20–25 років. Продовжити термін служби пристрою допоможе регулярна профілактика — огляд стану ізоляції, додатковий захист від пилу та вологи, очищення зовнішньої частини обмоток від бруду, використання якісних паливно-мастильних матеріалів.

Перемотка мотора вийде дешевшою, ніж придбання нового електродвигуна. При цьому пристрій продовжить свій ресурс ще на кілька тисяч мотогодин.

Чому перемотку електродвигунів варто довірити фахівцям

Перемотати електродвигун бензинового чи дизельного генератора теоретично можливо самостійно, але для цього потрібні не тільки знання конструкції пристрою і практичний досвід, а й наявність різного обладнання та інструменту. Далеко не кожен має вдома верстат для намотування котушок, мідний дріт потрібного діаметра, кутові ножі, спеціальні голки для бандажування обмоток, шаблони для виготовлення деталей, ключі для згинання роторних стрижнів тощо.

Переваги звернення до фахівців:

  • Дотримання технології проведення робіт на всіх стадіях. Фахівці сервісного центру досконало знають техпроцес і конструкцію електродвигунів бензинових та дизельних генераторів різної потужності.

  • Ремонт будь-якого рівня складності. У профільних майстернях є все необхідне обладнання для виконання робіт з усунення різних неполадок.

  • Економія часу та грошей. Усі роботи виконуються максимально швидко, щоб ви отримали відремонтований двигун вчасно. Це дає можливість зменшити час простою обладнання.

  • Гарантія. На всі відновлені елементи конструкції надається гарантія, що додатково підтверджує високу якість ремонтних робіт.

Щоб замовити якісну перемотку чи ремонт електродвигуна, звертайтеся до фахівців нашої компанії. Для оформлення замовлення замовте зворотний дзвінок на сайті чи зателефонуйте нам самі.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше