Посудомийна машина: що не можна очищувати®

Багато хто з нас віддає перевагу посудомийним машинам, адже вони якісно усувають бруд, економлять особистий час. За допомогою техніки можна очищати не все кухонне приладдя, деякі предмети заборонено класти усередину боксів. Ми розповімо, що заборонено мити у технологічній машині та чому.

Сталеве приладдя, на яке накладено табу

Металеві сплави — популярний матеріал для виготовлення ножів, каструль, іншого начиння. Заборонено використовувати посудомийну машину для очищення:

  1. Виробів із чавуну. Сплав міцний, адже його загартовують, але миючі засоби, що застосовуються у машинах, провокують появу іржі. Хімічні розчини погіршують властивості чавуну, вироби стають менш довговічними. Із матеріалу часто виготовляють конфорки, сковорідки, деталі кухонних комбайнів.
  2. Алюміній. Після контакту із миючими засобами поверхня виробів покривається чорним нальотом. Це відбувається через окислення. Наліт можна потім зчистити, щоб надалі використовувати посуд, але його зовнішній вигляд погіршиться.

Ножі із будь-якого металу не варто мити у машині. Предмет побуту може пошкодити інший посуд, бокси та відсіки усередині. Ножі швидко затуплюються під впливом гарячої води, тому краще мити їх вручну під прохолодним напором.

Нержавіюча сталь — метал, який можна очищувати автоматичним способом. Її покриття стійке до хімічних засобів та високих температур. Таке начиння посудомийка точно не зіпсує. Із нержавіючої сталі виготовляють каструлі, сковорідки та інше. Якщо у вас більша частина посуду із чавуна, можна придбати нові предмети, котрі сумісні із машиною.

На які вироби погано впливає посудомийна техніка

Посудомийки протипоказані начинню, виготовленому з таких матеріалів:

  1. Фарфор. Табу не розповсюджується на сучасні порцелянові кухонні предмети, мова йде про старий посуд з малюнками або позолотою. Декоративні елементи стираються під впливом високих температур.
  2. Деревина. Лак, яким покривають вироби, тріскається від пари та гарячої води. Дерев’яні тарілки, ложки і т.д. краще очищувати делікатним способом.
  3. Кришталь. Від мийних засобів поверхня посуду мутніє. Тонкі келихи та блюдця можуть покритися тріщинами і сколами, адже матеріал крихкий.

Щоб запобігти псуванню посуду, його краще мити руками під теплою або прохолодною водою.

Що можна очищувати та як обрати техніку

Допустимо використовувати машину для видалення бруду з пластику, кераміки, скла. Матеріали стійкі до миючих засобів та високих температур. Бажано сортувати посуд, наприклад, не комбінувати пластик і скло у одному боксі.

Якщо хочете придбати пральну машину, зверніть увагу на витрати води, електроенергії, потужність техніки, її габарити. Важливо, щоб техніка гармоніювала з інтер’єром та була економічною. Радимо заздалегідь заміряти нішу або місце для пральної машини, щоб правильно підібрати розміри.

Похожие новости

Які бувають онлайн вікторини для дорослих ®

Чому не варто боятися купувати б/в iPhone? ®

Як перевірити податковий борг контрагента? ®

Ми використовуємо cookies! Читати більше