Що таке криптообмінник і як він працює ®

Financial Trading Charts Close-Up on Digital Display

Якщо вам потрібно обміняти криптовалюту на фіат або здійснити обмін у зворотному напрямку, не обов’язково вдаватися до послуг криптовалютної біржі. Для цього можна скористатися сервісом, який пропонують криптообмінники. Вони мають низку переваг перед фондовими біржами, але є і деякі недоліки.

Переваги криптобірж

  • Більш простий інтерфейс — освоїти набагато легше і швидше, тому ним можуть користуватися практично всі звичайні користувачі інтернету. Найчастіше обмін здійснюється через просту форму, що складається з кількох полів, куди потрібно ввести суму для обміну, свої дані та деяку особисту інформацію (як мінімум, адресу електронної пошти, куди будуть надходити системні сповіщення ).
  • Відсутність верифікації — досить складний і несвоєчасний процес, тому при необхідності обмінювати кошти відразу або одноразово недоцільно. Деякі криптовалютні біржі дозволяють користуватися їхніми послугами навіть без реєстрації, а але для деяких користувачів анонімність є пріоритетом.
  • Пропозицією різноманітних приємних бонусів, як правило, є знижка на комісію, що надається за досягнення певних обсягів обміну за заданий проміжок часу. Такий бонус є і на криптобіржах, але зі значно більшими обсягами.

Недоліки криптообмінників

  • Обмежена кількість підтримуваних цифрових і фіатних валют — найчастіше їх обчислюють десятками, тоді як на криптовалютних біржах доступні сотні фінансових активів.
  • Низька ліквідність — як правило, оборотний капітал обмінників формується з певної суми, яка розподіляється між різними напрямками обміну. Тому, якщо відбувається багато обмінів в одному напрямку, рано чи пізно весь відповідний резерв буде вичерпано, і тоді доведеться чекати, поки інші контрагенти обміняють достатню кількість потрібного активу, або відправляти запит в технічну підтримку для поповнення резерву.

Як визначити надійність криптобіржі

Завжди враховуйте думки людей, які вже скористалися послугою. Такі огляди публікуються на різних спеціалізованих веб-проектах — форумах, оглядах тощо. Багато обмінників розміщують на своєму сайті відгуки своїх клієнтів — це чудовий доказ впевненості в якості обслуговування. Потрібно тільки вміти відрізнити об’єктивний і чесний огляд від замовного.

Існують також онлайн-платформи, де зібрані всі активні та перевірені криптообмінники. Великою перевагою є вказівка ​​поточних курсів, доступних резервів та інших параметрів для кожного. Це істотно полегшує вибір оптимального варіанту.

Похожие новости

Бізнес у Харкові: чи є шанси у підприємців на Північній Салтівці

Від зброї до мистецтва: у харківському тату-салоні військові можуть спробувати себе в новій справі

У Харкові знизили ставки оренди постраждалих земельних ділянок

Ми використовуємо cookies! Читати більше