Такі корисні кисломолочні продукти®

Автор Галина Шподарева

Про користь кисломолочних продуктів чули всі. Але конкретно пояснити, в чому та користь є, може не кожен. Цікаво, чому ввечері радять вживати кисломолочний сир та кефір? А чому йогурт вважається суперпродуктом? Тоді ловіть поради дієтологів та ще й кілька корисних рецептів страв на сніданок та вечерю.

Тим, хто слідкує за вагою або хоче зменшити масу тіла, потрібно розуміти, що голодувати не можна. Треба харчуватись, але знизити загальну калорійність страв. Щодо молочних продуктів, то не завжди слід обирати знежирені. Як відомо, молоко — постачальник кальцію, а цей мікроелемент може засвоїтись тільки у зв’язці з жирними кислотами. Обирайте якісні молочні продукти ТМ Pastoral https://pastoral.ua/, жирність яких становить від 4% до 7%.

Раціон правильного харчування має включати складні вуглеводи, клітковину, білки та корисні жири. Збалансованість раціону допоможе досягти бажаного результату, покращити самопочуття та зберегти здоров’я.

Такі корисні кисломолочні продукти® 7

Кисломолочні продукти: благотворний вплив на організм

До категорії кисломолочних відносять кефір, йогурт, ряжанку, сметану, сир. Процес сквашування молока є хімічною реакцією, він відбувається завдяки бактеріям, що викликають згортання білка. Але, як з’ясувалося ще в давнину, сквашування не робить молоко поганим, а навіть надає йому більше користі. З часом були винайдені методи спеціального сквашування молока за допомогою лакто- або біфідобактерій.

Чому кисломолочні продукти корисні для організму:

  • молочна кислота здатна посилювати секрецію шлунку та перистальтику кишківника;
  • молочний білок при сквашуванні роз’єднується на прості амінокислоти, що легко засвоюються організмом;
  • в кисломолочних продуктах більша кількість вітамінів групи C та В;
  • лактобактерії та біфідобактерії покращують мікрофлору кишківника.

Загалом будь-які кисломолочні продукти насичують організм легкозасвоюваними мінералами й вітамінами та сприяють очищенню. Це дуже добре відображається на зовнішньому вигляді: шкіра стає чистою та гладенькою, навіть стабілізується тиск та покращується імунітет.

Корисні інгредієнти та соуси

М’який кисломолочний сир — корисний елемент страв для тих, хто знижує вагу тіла. Якщо змішати сир із подрібненою зеленню та намастити на хлібці чи підсушену грінку, то вийдуть поживні бутерброди на вечерю. Також сир є основою для низькокалорійних сирників або ж навіть хачапурі. Треба розім’яти сир з яйцем та додати невелику кількість борошна, краще рисового. Запікати в духовці або на пательні зі спеціальним покриттям, без масла.

Йогурт чи 10% сметана легко перетворюється на заправку до овочевих салатів. Треба додати подрібнену зелень та трохи часнику, іноді чайну ложку оливкової олії. Такі страви неймовірно смачні та дуже корисні.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше