Термобілизна: чому вона така популярна серед військових? ®

Автор Галина Шподарева

Термобілизна ЗСУ — обов’язкова частина екіпірування військових в осінньо-зимовий період. Такий одяг сприяє відводу вологи та зігріває тіло, а також підтримує природний теплообмін під час фізичних навантажень. Завдяки особливим матеріалам та крою термобілизна не обмежує свободу рухів і щільно облягає тіло.

Купити термобілизну від відомих вітчизняних та закордонних виробників тактичного спорядження за найкращими цінами в Україні можна на сайті militarka.com.ua.

Як «працює» термобілизна для військових та які вимоги висуваються до такого одягу?

Перші комплекти термобілизни розроблялись для спортсменів, тому ключова функція, яку вона виконувала, полягала у швидкому відведенні вологи. Ця властивість стала основою для створення одягу для військових і представників спецслужб. Багато рухаючись, армієць почувається комфортно, одяг не намокає від поту, тому тепло зберігається і немає ризику переохолодження.

Ознаки якісної термобілизни чоловічої військової:

  • швидке відведення вологи;

  • мінімальна товщина для максимально комфортних відчуттів під час носіння та можливості одягти зверху ще якийсь одяг;

  • підвищена стійкість до зносу, що дуже актуально в умовах активної експлуатації;

  • особливий крій, який враховує анатомічні особливості чоловічого тіла;

  • відсутність швів (або ж вони пласкі), що забезпечує максимально щільне прилягання до тіла без натирання.

Термобілизну для військових шиють зі спеціальних синтетичних тканин, які мають мембранну структуру. Вони утворюють повітряний прошарок між шкірою людини та холодним середовищем, тому білизна починає зберігати тепло. Під час фізичних навантажень людина пітніє. Якщо на солдаті звичайна трикотажна білизна, вона починає намокати, що спричинює дискомфорт і порушує теплообмін, через що боєць через деякий час почне мерзнути. Термобілизна для військових не вбирає вологу, а відводить її, що знижує втрати тепла організму та створює комфортні умови для активних дій. 

Різновиди термоактивної білизни та їхні особливості

Термобілизну можна розділити на дві умовні групи:

  • для активних дій;

  • для пасивних дій.

Одяг із першої категорії розрахований на використання людьми, які багато та активно рухаються, —  військовими, спортсменами, туристами, любителями зимової риболовлі та полювання. Ключова функція такого одягу — забезпечення швидкого відведення вологи, щоб під час фізичних навантажень тіло було сухим, а людина почувалася максимально комфортно. Щоб це реалізувати, використовують переважно синтетичні тканини на основі поліестеру, нейлону та спандексу.

Під час низької активності людина майже не пітніє, тому ключове завдання термобілизни другої категорії — зберегти тепло. Для цього використовують переважно натуральні тканини з бавовни та вовни.

Переваги термобілизни ЗСУ

Термобілизна чоловіча ЗСУ має низку переваг та особливостей, які вигідно відрізняють її від подібного одягу для туристів і спортсменів:

  • підвищена зносостійкість;

  • швидко висихає після намокання;

  • витримує багато циклів прання, не змінюючи свого розміру, форми та кольору;

  • має поліпшені тактильні властивості;

  • дуже комфортна під час носіння.

У каталозі нашого інтернет-магазину представлено широкий асортимент термобілизни, яка відповідає усім українським та європейським стандартам якості та призначена для експлуатації в інтенсивному режимі.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше