Вступ до VPN (і як залишатися в безпеці в Інтернеті)®

Ви коли-небудь прокручували свій улюблений сайт соціальних мереж і бачили, що спливають оголошення про продукт, який ви нещодавно купували в Інтернеті? Це моторошно, правда? На щастя, віртуальна приватна мережа (VPN) може допомогти.

Можливо, ви чули про VPN, але не впевнені, що це таке, що вони роблять і навіщо вони вам знадобляться. У цій статті ми докладно розберемо їх для вас, а також дамо кілька порад щодо того, як вибрати послугу VPN, якщо ви вирішите, що вона підходить саме вам.

Чи потрібен мені VPN?

Ну, це залежить. Ви проти того, щоб за вами спостерігали, поки ви Google свого колишнього, робите покупки на Amazon і перевіряєте WebMD на наявність цієї дивної речі на вашій нозі? Так?

VPN — це гарний спосіб закрити завіси перед компаніями, які підглядають, і приватно переглядати Інтернет.

Так само, як ви маєте звичку замикати автомобіль після паркування, навіть якщо ви впевнені, що викрадач не ховається біля школи ваших дітей, ви повинні мати звичку блокувати свій зв’язок, коли ви онлайн, навіть якщо ви, ймовірно, не перебуваєте в безпосередній небезпеці більшу частину часу.

VPN також особливо корисні для мандрівників, які покладаються на загальнодоступний Wi-Fi, оскільки хакерам напрочуд легко ховатися у відкритих мережах, що знаходяться в готелях та аеропортах, і винюхувати будь-які конфіденційні дані, що плавають навколо. Практично будь-яка URL-адреса веб-сайту без “https” як префікса вразлива для збору даних зламаних.

Ви також можете оцінити VPN-з’єднання, якщо ви хочете завантажувати велику кількість даних (торренти) у вільний час. Хоча деякі завантаження через торренти є законними, а деякі ні, будь-який з них може призвести до того, що ви потрапите в список спостереження для компаній, які не схвалюють цю практику. Розгортання VPN перед завантаженням — це хороший спосіб не помітити.

Що я повинен шукати в VPN?

Багато служб VPN спробують заманити вас великою кількістю серверів і високим рівнем шифрування. Хоча про це, безумовно, важливо подумати, є три інші важливі елементи безпеки, які служби VPN можуть не рекламувати, але їх важливо враховувати.

● Конфіденційність
Більшість людей починають використовувати VPN, щоб захистити свою конфіденційність, але що, якщо постачальник VPN почне використовувати свою надійну позицію як ваш охоронець в Інтернеті, щоб стежити за кожним вашим кроком? Це тривожно, але це правда: багато постачальників VPN визнають, що відстежують інтернет-активність своїх клієнтів VPN і продають її третім сторонам. Зверніть особливу увагу на дрібний шрифт, перш ніж увійти через VPN.

● Kill Switch
Якщо ви коли-небудь намагалися отримати доступ до веб-сайту і бачили на екрані повідомлення «Не вдається підключитися до сервера», то ви знаєте, що всі з’єднання час від часу стикаються з проблемами, і VPN-з’єднання не є винятком. Хороший VPN матиме «перемикач виключення», який автоматично призупинить ваше інтернет-з’єднання, якщо VPN буде втрачено. Таким чином, ваша IP-адреса ніколи не буде розкрита.

● Швидкість
Давайте подивимося правді в очі: якщо ваше VPN-з’єднання значно гальмує швидкість вашого Інтернету, ви, ймовірно, не будете ним користуватися. Шукайте VPN з легким впливом на вашу систему, щоб ви обов’язково використовували його, коли вам це потрібно.

Більшість провайдерів VPN пропонують як платні, так і безкоштовні послуги. Якщо ви не проводите багато часу в незахищених мережах і не турбуєтеся про те, що компанії шпигують за вашими опівнічними пошуками в Google, то безкоштовна служба VPN з обмеженою кількістю даних може бути хорошим вибором. Але якщо це те, що вам часто знадобиться для подорожей або для отримання конфіденційної інформації, то найкращим варіантом буде платна підписка на VPN з трохи більш жорстким захистом і більшою гнучкістю.

Як використовувати VPN?

У минулому VPN були складним програмним забезпеченням, розробленим для комп’ютерних фанатів, але сьогоднішні програми та програмне забезпечення VPN прості у використанні. Більшість вимагають завантаження програми та створення облікового запису, а потім вони допоможуть вам налаштувати параметри. Вся справа зазвичай займає менше 10 хвилин.

Параметри переваг, які ви можете побачити у службі VPN, включають, чи потрібно мати спливаючі сповіщення, які повідомлятимуть вам, коли VPN запускається, чи ви хочете автоматично запускати VPN щоразу, коли ви відкриваєте певний інтернет-браузер. Ви також можете вибрати автоматичне запуск VPN, коли ви використовуєте незахищену загальнодоступну мережу.

Єдиний параметр у вашій VPN, який ви можете змінити після початкового налаштування, — це розташування сервера VPN, який ви використовуєте. Більшість віртуальних приватних мереж мають від кількох десятків до кількох сотень серверів, розташованих по всьому світу, тому ви можете вирішити, де буде розташована ваша IP-адреса. Якщо ви подорожуєте в іноземну країну, де доступ до певних веб-сайтів обмежено, ви можете вибрати VPN-сервер, розташований в іншій країні, щоб отримати доступ до сайтів, підданих цензурі.

Але пам’ятайте, що чим далі сервер VPN від вашого фактичного місцезнаходження, тим більша затримка може виникнути. Зрештою, це Інтернет, а не чаклунство та чаклунство.

Якщо ви шукаєте службу VPN, яка може надавати всі перераховані вище функції і має десятки серверів у більш ніж 60 країнах, ви можете завантажити VPN із Surfshark.

Похожие новости

Індивідуалізм у моді – ти на першому місці ®

Передбачування та аналіз: бій Усик проти Ф’юрі ®

Які ризики пов’язані з лайв ставками? ®

Ми використовуємо cookies! Читати більше