29 вибухонебезпечних предметів та 16 тонн питної води: 32 оперативні виїзди ДСНС

Оперативна інформація станом на 07:00 03 лютого 2023 року.

За добу з 02 по 03 лютого 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу. Протягом звітного періоду здійснено 32 оперативних виїзди, з яких:

15 – на ліквідацію пожеж, 3 з яких спричинили окупанти своїми обстрілами;

5 – на перевірку місць ворожих обстрілів;

10 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам;

2 – інші виїзди.

Близько 07:20 чергового обстрілу зазнало прикордонне селище Козача Лопань Дергачівської громади. Ворог влучив у адміністративну будівлю. В її підвальному приміщенні сталась пожежа на площі 8 кв.м. Рятувальники 63-го ДПРП ліквідували вогонь о 08:10. Постраждалих немає.

Біля 13:00 ворожий снаряд влучив у приватний житловий будинок у селищі Дворічна. Він горів на площі 100 кв.м. З пожежею боролись майже годину рятувальники 14-ї ДРПЧ. Людей в будинку не було.

Вже о 19:47 вогнеборці з м. Куп’янська та їхні колеги з Луганська виїхали на гасіння пожежі, що також трапилась внаслідок обстрілу, у селі Благодатівка Кіндрашівської громади. Там горіла приватна господарча споруда на плащі 100 кв.м. О 21:45 вогонь ліквідували. Також ніхто не постраждав.

5 разів рятувальники виїздили на місця влучання ворожих боєприпасів. Перевіркою встановлено: – село Кругляківка Кругляківської громади. Зазнали пошкоджень приватний будинок та легковий автомобіль, поранено 46-річного чоловіка;- м. Куп’янську влучило по приватному подвір’ю, поранено 67-річну господарку;- також у Куп’янську пошкоджене ще одне приватне домогосподарство (зруйновано стіну господарчої споруди), постраждалих немає;- у м. Вовчанську пошкоджені 4 приватні домоволодіння, без постраждалих;- м. Барвінкове. Обстрілом зруйнований приватний будинок. Рятувальники 61-ї ДРПЧ деблокували з-під завалів 70-річного чоловіка, врятувавши йому життя. На жаль ще двоє чоловіків не вижили. Їхні тіла надзвичайники також дістали з-під завалів.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 29 вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міст Куп’янська та Ізюма рятувальники доставили 16 тонн питної води.

Похожие новости

Масштабна лісова пожежа та згорілі будинки: наслідки обстрілів Харківщини за добу

Під Харковом горіли склади на площі 1500 кв. метрів

У Харкові горіла багатоповерхівка: ДСНС-ники врятували п’ятьох людей

Ми використовуємо cookies! Читати більше