Бійці 93ї бригади «Холодний Яр» розказали про найцікавіші екземпляри трофейної техніки

«Лендліз» від російської армії окупантів продовжується. Хоча поповнення російською трофейною технікою українського війська вже не настільки масове, як було у перші місяці війни, на озброєння бригади все ж стабільно надходять нові зразки озброєння армії рф. Деякі з них в процесі захоплення втрачають «товарний вигляд». Тоді до справи береться ремонтний батальйон 93 бригади Холодний Яр

Командир рембату Дмитро розповів про особливості роботи батальйону і показав найцікавіші зразки: «Нона» на базі бронетранспортеру БТР-80: на ній відновили пневматичну систему. Це суто російська розробка. У неї башта у комплекті 2С3, а база – БТР-80. Цікава вона тим, що на ній знаходиться мінометна установка. У неї 120-міліметрова гармата, яка стріляє як мінами, так і снарядами 120 мм. Тут нарізний ствол. Забрали ми цю машину біля звільненого у березні населеного пункту Гусарівка на Харківщині. На техниці були наліпки з георгіївських стрічок. Тож, є велика імовірність, що бригаді дістався парадний екземпляр. 

«А ось вигорівша КШМ – командно-штабна машина на базі БТР-80. Це пункт управління для зв’язківців, але всі засоби зв’язку, якими вона була укомплектована, вигоріли. До нас вже потрапляли дві такі.

Ще трапилася така новинка російського виробництва як «Басурманин». Це БМП-1 як база, а на цій машині замість башти встановлюється модуль, як на БТР-82. Зараз ми очікуємо корпус від БМП-1, щоб встановити на нього вогневу систему та зробити українського «Басурманина».

На Сумському напрямку до нас потрапило багато кинутої техніки окупантів. Ми її усю відновили! В основному були проблеми з коробками передач. Масла там не було, тому коробки клинило. Редуктори теж були без масел. Це свідчить про те, що техніка окупантів відразу з консервації потрапляє до нас на війну. Її ніхто ніколи не використовував і не обслуговував належним чином. Тому окупанти часто банально кидали абсолютно нове озброєння, яке майже не потребувало ремонту».

Похожие новости

На Харківщині вшанували загиблих бійців бригади «Холодний яр»

Завдаємо максимальної шкоди ворогу: холодноярці показали фото з міста-фортеці

Під Бахмутом холодноярці збили ворожий Су-24

Ми використовуємо cookies! Читати більше