Дві масштабні пожежі за добу: через обстріли горіли резервуари з пальним та склади

За добу з 01 по 02 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС  продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу.  

Загалом за добу рятувальники здійснили 35 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 28, у тому числі пожеж спричинених обстрілами – 18, пожеж, що сталися з інших причин – 10; також 2 рази – надавали допомогу у подоланні наслідків ДТП, 1 раз приймали участь в евакуації цивільного населення, постраждалого в окупації.

Підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 18 виїздів на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Так, рятувальники виїздили на гасіння пожеж багатоповерхових та приватних будинків, автомобілів, гаражів та господарчих будівель, а також складських приміщень. Пожежі сталися: у Київському (7) та Шевченківському (2) районах Харкова, а також Богодухівському (6), Харківському (2) та Чугуївському (1) районах області.

Серед найбільших пожеж, що спричинені ворожими обстрілами, горіння наземних резервуарів з пальним, які належать одній із агрофірм Золочівської тергромади. Площа пожежі склала близько 1200 кв. метрів. Вона розпочалась близько 09:40. Ліквідована о 12:00.

Також у Київському районі Харкова з тієї ж причини горіли 2 складські приміщення з автошинами та гербіцидами, а також вантажний автомобіль. Загальна площа пожежі складала 1000 кв. метрів. Для ліквідації цих пожеж було задіяно 4 одиниці техніки та близько 20 чоловік особового складу ДСНС.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 41 виїзд на ліквідацію ворожих боєприпасів, знешкоджено 53 одиниці ВНП.

Похожие новости

На Харківщині підрозділам ДСНС передали спецтехніку й обладнання

В центрі Харкова чотири години гасили пожежу в триповерховій будівлі

Формений одяг, будматеріали та автомобілі: чергова допомога харківським рятувальникам

Ми використовуємо cookies! Читати більше