Фіксуємо від 40 до 60 ударів по прикордонню щодня, вмовляємо людей евакуюватися: голова ХОВА про ситуацію на Харківщині

Автор Галина Шподарева

Обстежили руйнування у селищі Котляри, по якому росіяни вночі завдали ракетних ударів. про ситуацію на Харківщині в ефірі «Єдиних новин» розповів голова ХОВА Олег Синєгубов.

На щастя, ніхто не постраждав, але 10 будинків серйозно пошкоджені, а два зруйновані. Люди втратили житло. Вирішується питання надання усім постраждалим тимчасових помешкань.

Ворог продовжує бити по прикордонних населених пунктах. Фіксуємо від 40 до 60 ударів щодня. З цих районів триває евакуація населення. Щодня переконуємо людей у необхідності виїхати з небезпечних територій. Передусім евакуюємо найбільш вразливу категорію – дітей.

Масштаби замінування області залишаються дуже високими. Так, під час розмінування лише 200 м ЛЕП було знешкоджено майже 250 вибухонебезпечних предметів. Крім того, маємо розмінувати близько 550 тис. га сільськогосподарських земель, з яких цього року – 250 тисяч га. Кількість піротехнічних розрахунків на Харківщині збільшилась до 40, це понад 250 спеціалістів. Наразі проводимо переговори щодо залучення ще більших сил для проведення розмінування.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше